torstai 21. kesäkuuta 2018

Sokerittomat kaura-banaanivohvelit

Vieläpä ehdin postata ennen juhannusta jakaakseni erään oivan reseptin. Muutoinhan blogi on ollut melko hiljainen. Osa hiljaisuudesta on suunniteltua kesään liittyvää somepaastoa, osa taas pakon sanelemaa hiljaisuutta. Pikkulapsiarki, ruuhkavuodet, tuplavauvat, perinteiset sairastelut ja muut vitsaukset. Kyllä te tiedätte.


Mutta asiaan. Meillä kaurapuuro kuuluu olennaisena osana ilta- ja aamupalaa. Välillä siihen luonnollisesti kyllästytään, jolloin siirrytään eri puuroversioihin ja naamioidaan se eri höysteillä. Milloin marjoja, mehukeittoa. jugurttia, siemeniä, raejuustoa. Milloin mitäkin. Puuron kaveriksi kelpaa oikeastaan mikä vaan.


Meidän ruokailut kuitenkin menee jouhevammin, jos 11 kuukauden ikäiset minit saavat syödä ainakin osan ruoasta itse, sormin. Puurosta on välillä tehty rieskoja ja vohveleita, ja nyt viimeisimpänä näitä banaanivohveleita, mitkä saavuttivat melkoisen suosion koko perheemme keskuudessa. Ääni näille, jos kaipaat helppoa ja terveellistä herkkua! Vohvelit ovat sokerittomia ja suolattomia. 

Kaura-banaanivohvelit

2 banaania
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 dl maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa
tilkka ruokaöljyä

Sekoita kaikki aineet keskenään, käsin tai vaikka blenderillä. Anna taikinan tekeytyä noin 15 minuuttia. Paista valmiiksi kuumalla vohveliraudalla. Hyvää ruokahalua, mukavaa keskikesän juhlaa ja lämpöistä kesäkuun jatkoa! <3 Nähdään taas. 


1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta.Tätä voisin kokeilla vaihteeksi,kun meillä tehdään usein vohveleita ja lättyjä.Hyvää juhannusta sulle ja voimia vauva-arkeen!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!