perjantai 19. lokakuuta 2018

Ruokaisat myslisämpylät





Viime viikolla sain taas inspiraation tehdä sämpylöitä. Inspiraatio poiki toisen inspiraation testata jotain uudenlaista. Tällä kertaa se oli myslisämpylät, ekaa kertaa koskaan. Meillä syödään leipää mielestäni melko paljon. Se kuuluu osana aamu- ja iltapaloihin, toisinaan välipaloihin ja usein eväisiin. Koska tykätään leivästä, niin miksipä ei, koska kokonaisruokavalio on kuitenkin monipuolinen. 

Kokeilun halun lisäksi kaipasin perinteisiin sämpylöihin lisää täyttävyyttä ja uusia makuja, joten siksi mysli. Mikä osoittautuikin hyväksi valinnaksi.







Myslisämpylät

3dl mysliä
5dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl hunajaa
8 dl sämpyläjauhoja
2 pussia kuivahiivaa
0,5 dl öljyä

Sekoita mysli kädenlämpöiseen veteen. Liota puolisen tuntia. Lisää hunaja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja alusta taikinaa esimerkiksi kolmessa erässä. Lisää viimeisenä öljy. 

Peitä taikinakulho liinalla. Anna kohota, kunnes taikina on kaksinkertainen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyörittele sämpylöiksi. Kaada kulhoon mysliä ja "dippaa" sämpylää siinä ennen pellille laittoa. Peitä ja kohota.

Paista 15 minuuttia 220 asteessa. 






4 kommenttia:

  1. Herkullisia kuvia! Itselle ei ole tullut mieleenkään että sekottaisin mysliä sekaan. Aina tulee päälle "koristeeksi" laitettua jotain. Täytyy siis laittaa resepti testiin. Tosin määrää taidan joutua pienentämään, koska yksin asuessa söisin tuolla annoksella sämpylöitä aamulla, päivällä ja illalla... :D

    https://savyni.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Meillä tehdään myös paljon myslisämpylöitä, mysli ei muuten käy täällä kaupaksi, paitsi itse tehtynä. Leivän joukkoon mysliä on helppo laittaa ja tulee niin herkullisen makuisia :)

    VastaaPoista
  3. Ihania sämpylöitä! ❤ Miustakin sämpylöitä ja leipää voi syödä ihan hyvin, kun syö muuten monipuolisesti! Ja kotona tehty on kuitenkin aina terveellisempää! 😊

    VastaaPoista
  4. Mä leivoin just viime viikonloppuna elämäni ensimmäiset sämpylät! Ja innostuin hommasta todella :) Ehdottomasti menee tää sunkin resepti testaukseen!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!