sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Sämpyläresepti, jolla onnistuu aina!
Sellaisina päivinä, kun ei ole kerhoja, hoitoa, aikuisten töitä, muita velvollisuuksia tai menoja, on lasten kanssa mukava viettää ihan tavallisia kotipäiviä. Toki käymme ulkona, kaupassa jne., mutta pääpaino on niiden tavallisten kotiasioiden ympärillä, joita teemme yhdessä. 

Meille ja etenkin minulle yksi tärkeimmistä jutuista on leipominen. Rakastan tuoretta leipää, leipomiseen voi osallistua ihan pienimmätkin jollain tasolla, ja se palkitsee, kun työn tuloksesta pääsee heti nauttimaan. Tässä muutama hyvä syy leipoa.
Kokeilisin vaikka joka päivä jotain uutta reseptiä, koska palo tähän hommaan on melko suuri. Silti luottoresepti löytyy taskusta, tällä reseptillä sämpylät onnistuu aina. <3

Helpot sämpylät

0,5l kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
10dl jauhoja (esim. vehnä- ja sämpyläjauhoja)
1dl kaurahiutaleita
0,5tl suolaa
2 rkl hunajaa
0,5 dl öljyä

Lämmitä vesi ja lisää siihen hunaja. Sekoita hiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää nesteeseen. Alusta joukkoon muutamassa erässä loput jauhot ja kaurahiutaleet. Lisää vielä suola ja lopuksi öljy. Sekoita, mutta vältä vaivaamasta taikinaa liikaa. Se saa jäädä pehmeäksi. Kohota lämpimässä liinan alla noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen jaa taikina noin 12 osaan, pyörittele sämpylöiksi ja nosta uuninpellille. Kohota vielä noin 20 minuuttia. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Nauti. <3
Ottaa taas oman aikaansa päästä rytmiin joulun ja kaikkien pyhien jälkeen. Sitäkin suuremmalla syyllä tykkään välillä vetäytyä ihan niiden tavallisten asioiden ääreen, ilman suorittamisen taakkaa ja alituista kelloon katselua. Tällaisina aamuina meillä silitellään selkää, rapsutellaan varpaita ja annetaan miljoona suukkoa. Arki kaikkine turvallisine rutiineineen on ihanaa. 
2 kommenttia:

  1. Itse tehdyt sämpylät ovat parhaimpia!Ja se tuoksu kotona leivotusta on myös parhautta.

    VastaaPoista
  2. Täytyypä testata tätä reseptiä. :) Herkullisen näköisiä, melkein tuoksuukin tänne asti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!