torstai 24. tammikuuta 2019

Minun Unelmakarttakirjani -Unelmakarttakirja lapsille

Unelmointi, omien vahvuuksien löytäminen, itseensä uskominen ja usko unelmiin on tärkeää myös lapsille. Vai pitäisikö sanoa etenkin lapsille.Hidasta elämääMinun Unelmakarttakirjassani päästään pienen pörröisen Unskin matkaan tekemään tehtäviä ja haaveilemaan. Vaikka Unski onkin pieni, on hänellä suuria unelmia. Kirjassa on innoittavia tarinoita, joiden myötä myös lapsi rohkaistuu tavoittelemaan unelmiaan. Sisälle näihin omiin unelmiin päästään erilaisten piirtelytehtävien, askarteluiden, värittämisen, kirjoittamisen ja ajatustehtävien myötä.

Kirjassa Unski-hahmo vahvistaa lasta uskomaan itseensä ja nostattaa samalla itsetuntoa. Oman elämänpolun varrella unelmien toteuttaminen ja löytäminen on mahdollista, usko vaan! Kuin huomaamatta opimme samalla tunnetaitoja, läsnäoloa ja luovuutta.

Unelma on jotain, jonka ajattelet tekevän sinulle hyvää. 


Kirja on loistava apuväline myös lapsen ja vanhemman väliseen keskusteluun ja vuorovaikutukseen. Sen kautta on helppo keskustella lapsen kanssa "vähän syvällisempiä" asioita, jotka saattavat olla haastavia keskusteluja juuri lapsen tasolla. Näiden myötä juttu rönsyilee ihanasti ja tarinat sekä unelmat saavat siivet. On ollut ihanaa heittäytyä lapsen kanssa unelmien vietäväksi ja uskoa niihin ison ripauksen verran enemmän taas -siis niihin omiinkin! Minulla aikuisena on toisinaan haasteita keskustella asioista lapsentasoisesti ja riittävän yksinkertaisesti. Näinä hetkinä etsin käsiini teemaan sopivan kirjan, jonka avulla lähden asioita avaamaan.


Lapsen kanssa Minun Unelmakarttakirjaa työstäessä tuli samalla kurkistettua omaan minuuteen ja pohdittua niitä omia lapsuuden unelmia. Mikä niistä toteutui, vai toteutuiko? Muuttuiko joku unelmista matkan varrella ja jäikö joku kaivelemaan?


Etenkin tarinat ja tehtävät ystävyydestä, mielikuvituksen käyttämisestä ja unelmiin luottamisesta tuntuivat tosi tärkeiltä ja lapsestakin erityisen mielekkäältä toteuttaa. Leikin kautta moni asia opitaan ja luodaan vahvistusta omiin taitoihin. Tämä kirja on näitä asioita tukemassa.
Usko siihen, että pystyt ja olet huippu!

Kursivoidut voimalauseet ovat suoria lainauksia kirjasta. Näitä minäkin tulen käyttämään muistuttaessani perhettäni ja ystäviäni heidän erityisyydestään. 

Minun Unelmakarttakirjani on kirjoittanut Sanna Wikström, joka on hyvinvointimedia Hidasta Elämää -sivuston perustaja. Sanna on myös kirjoittanut aikuisille suunnatun, supersuosion saavuttaneen Unelmakarttakirjan.

Minun Unelmakarttakirjani on suunnattu noin 6-12-vuotiaille. Etenkin nuorempi lapsi voi hyvin käydä kirjaa läpi yhdessä aikuisen kanssa ja isompi lapsi halutessaan pystyy pohtimaan asioita itsenäisestikin. 

Huomasithan, että kaikki, ihan kaikki, Hidasta Elämää-kirjaperheen kirjat ovat 15% tarjouksessa tammikuun loppuun Hidasta Elämää sivustolla? 

Kirja on saatu kustantajalta. Postaus sisältää mainoslinkkejä. 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!