keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Arkiruokien aatelia: kanalasagnette

Vaikka kasvisruoat ovat ehkä se bravuurini ja oma suosikkikategoriani, mahtuu perheen ruokavalioon muutakin. Kasvis on kuitenkin se ykkönen, jonka jälkeen tulee kala ja sitten muut lihat. 

Muita kuin kasvisreseptejä tulee julkaistua harvoin. Mutta kun ruokapöydässä jokainen kolmesta lapsesta pyytää lisää ja vanhin vielä varmistaa, että "teethän äiti tätä samaa ruokaa vielä huomennakin", on resepti silloin postauksen arvoinen. Broilerinjauhelihasta tehty lasagnette on täyttävää ja maukasta, arkiruokaa siis parhaimmillaan. Näin helposti syntyy yksi perheemme uusista suosikkipastoista.




Kanalasagnette

1 pussi piccolo-pastaa

400 g kananjauhelihaa
1 purkki tomaattimurskaa
1,5 dl vettä
1/4 kanaliemikuutio
1 tl currya
0,5 tl mustapippuria
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta

Keitä pasta pussin ohjeen mukaan.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista siinä jauheliha ja lisää mausteet. Lisää tomaattimurska, vesi ja kanaliemikuutio. Anna kiehua, hauduttele hetki ja tarkista maku. 

Voitele uunivuoka ja laita sen pohjalle valutettu piccolo-pasta. Kaada päälle tomaattikastike. Ripottele päälle juustoraaste ja valuta viimeisenä vielä ruokakerma. 

Paista 200 asteessa keskitasolla 30 minuuttia. 





P.S. Seuraathan jo Kuiskauksiablogia Instagramissa ? Siellä pääset seuraamaan muun muassa näitä kokkailujani reaalimmassa ajassa. :)

1 kommentti:

  1. Kiitos ohjeesta, tätä pitääkin testata.Tuo kananjauheliha onkin harvoin raakaaineena meillä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!