sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Gluteeniton kookoskeksi (ilman lisättyä sokeria)

Sokeriton keksi


Touko-kesäkuu on oikein juhlien ja herkkujen kulta-aikaa. Kakkuinspiraatioita näkyy kaikkialla ja kaupasta on kulkeutunut kotiin sokeripussi jos toinenkin. Ollaan päästy syömään paaaaljon herkkuja ja myös tekemään niitä. On ollut ihana leipoa, kokeilla uusia makuja ja tekniikoita.


Huomasin, että olin jo salakavalasti koukuttunut sokerisiin juttuihin. Nyt jos koskaan tuntui olevan oikea hetki kokeilla jotain sokeritonta ja ajatella vähintäänkin hampaiden vointia sekä lasten sokerinsaantia.


Näistä kekseistä tuli sokerittomuudesta huolimatta ihanan makuisia! Manteli ja kookos sopivat hienosti yhteen. Koostumukseltaan keksit ovat pehmeitä ja lasten kiva syödä. Idean kekseihin sain Terveelliset herkut -blogista  jota sitten vähän muokkasin.


Lisäksi että kekseissä ei ole lisättyä sokeria, ovat ne myös gluteenittomia.


Kookoskeksi



Gluteenittomat ja sokerittomat kookoskeksit

2 kananmunaa
0,5 dl kookosöljyä nestemäisenä
3 rkl mantelijauhoja
2 dl kookoshiutaleita
1 tl leivinjauhetta
5 rkl hunajaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Tämän jälkeen sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Muotoile keksit leivinpaperille (noin 15 kappaletta). Paista uunissa keskitasolla 175 astetta noin 15 minuuttia. 



Sokeriton kookoskeksi

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, näitä kokeilen! Olen tehnyt kookoskeksejä Mummun vanhalla reseptillä, mutta käytin gluteenitonta jauhoa. Niihin tuli sokeria, tämä ohje on kiva kun on sokeriton❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pidät näistä! <3 Itse yllätyin positiivisesti, että kekseissä oli silti sama makeus kuin ns. tavallisissa sokerikekseissä. Pitäisikin vielä enemmän hyödyntää hunajaa ja kookosta. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!