tiistai 25. kesäkuuta 2019

Soijasuikaleita curry-banaanikastikkeesta






Nyt on tullut kokkailtua sellaisista raaka-aineista, jotka ovat olleet kaikkea muuta kuin bravuurini. Nimittäin soijasuikaleista, joista olen aina toivonut osaavani tehdä maukasta kasvisruokaa, mutta jotka olen aina saanut maistumaan vain liikaa.. No, sille soijalle.


Tässäkin asiassa näköjään oppii ja harjaantuu. Niin kuin asiassa kuin asiassa. Tutkimalla, opiskelemalla ja kokeilemalla on alkanut herkullista tulosta syntymään.


Lasten suosikkia tästä ei tullut, mutta meille aikuisille kelpasi hyvin.





Soijasuikaleita banaani-currykastikkeessa

1 dl soijasuikaleita
3 dl kasvislientä

öljyä
1 rkl currya
0,5 dl vehnäjauhoja
4 dl vettä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
2 dl kermaa
banaani


Keitä soijasuikaleita kasvisliemessä vähintään 10 minuuttia ja tämän jälkeen valuta hyvin.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää siihen curry. Hetken kulutta lisää soijasuikaleet ja "ruskista". Lisää vehnäjauhot, sekoita ja hauduttele hetki. Kaada joukkoon vesi samalla sekoittaen. Keitä kastiketta 15 minuuttia. Lisää mausteet ja kerma. Kiehauta.

Valmis.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!