maanantai 14. maaliskuuta 2016

Monikäyttöinen risiiniöljy

 
Risiiniöljyn kerrotaan vahvistavan ja kasvattavan ripsiä. Monikäyttöinen öljy sopii hyvin myös hiusten ja ihon hoitoon. Hiuksiin ja hiuspohjaan levitettynä risiiniöljy hoitaa hiuspohjaa sekä hiuksia. Sanotaan sen edistävän hiusten kasvuakin säännöllisesti käytettynä. Mainittakon vielä, että ulkoisesi käytettynä, koska sisäisen käytön vaikutukset ovat jotain ihan muuta.
 
Öljy toimii hyvin siis hiuksissa tehohoidon tapaan. Risiiniöljyn koostumus on hyvin tuhtia ja joskus olenkin sekoittanut sitä jonkin muun hieman kevyemmän öljyn kanssa. Esimerkiksi oliivi- ja kookosöljyt sopivat tähän hyvin. Öljyä/öljyseosta voi ennen hiuksiin laittamista lämmittää vesihauteessa. Näin öljy levittyy paremmin ja lämmin öljy tuntuu mukavalta hiuspohjassa. Lämpö myös avaa hiussuomuja ja öljy pääsee hoitamaan hiusta paremmin. Tehohoidon jälkeen hiukset tarvitsevat shampoopesun kahdesti. Tämänkin jälkeen hiukset saattavat olla hieman öljyisen tuntuiset seuraavaan pesuun saakka. Tuloksena kuitenkin pehmeät ja helposti kammattavat hiukset.
 
 
Risiiniöljyä voi käyttää kynsinauhojen ja kuivien huulien hoitoon. Myös kuivien kantapäiden hoidossa se on käypä tuote.
 
 
Aiempaa kokemusta risiiniöljystä ja ripsien kasvatuksesta toki löytyy. Kuivuuttaan rahisevat ja helposti katkeilevat ripset tulivat risiiniöljyn avulla vahvemmiksi. Viime käytöstä on aikaa kuitenkin vuosi, ja sen kyllä huomaa. En pahastu lainkaan, jos tämän öljyn avulla saan ripsiini pituutta lisää muutaman millin. Monia vuosia sitten sain kasvatettua kunnon räpsyttimet silloin markkinoille ilmestyneillä ripsiseerumeilla. Nyt enemmän asiaan perehtyneenä suosin tätä luonnollisempaa ja huomattavasti edullisempaa vaihtoehtoa. Tämänkin risiiniöljyn hinta on nimittäin noin kymmenesosa ripsiseerumin hinnasta.
 
 
Ekovistan risiiniöljy on kätevässä pumppupullossa, josta sitä on helppo annostella. Ripsien hoidossa tuotetta sivellään ripsien tyveen pumpulipuikon avulla iltaisin. Toisinaan olen pitänyt välipäivän, koska jatkuvassa käytössä silmänympärys tuntuu helposti liian öljyiseltä. Nyt seurataan, tuottaako risiiniöljyhoito ripsiin tuloksia tällä kertaa.
 
Miten on teidän laitanne, oletteko onnistuneet risiiniöljyn avulla ripsien kasvatuksessa?
 
Tuote on saatu Ekovistasta.

14 kommenttia:

 1. Mun tarvisi ostaa tätä kanssa, omat ripset on niin harvat ja nysät. Hiustenkasvuunkin tämä on kuulemma toiminut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat ripseni on jotenkin tosi heikot ja kuivan oloiset, ja ainakin edellisellä kerralla risiiniöljystä oli apua. Pitäisikin aktiivisesti käyttää tätä myös hiuspohjaan. :)

   Poista
 2. Siis tämähän kuullostaa ihan loistavalta tuotteelta, voisi hoitaa psorista kärsivää päänahkaa, helliä kuivia kantapäitä ja vielä kaiken kukkuraksi saada pitkät ripset! Nyt täytyy kyllä käydä ostoksilla, ihan oikeasti! Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Anu ja kuva kuulla, että tästä postauksesta oli hyötyä! <3 Rakastan öljyjä kauneudenhoidossa, koska ne ovat niin monikäyttöisiä, tehokkaita, luonnollisia ja edullisia. Kun oma hiuspohja on joskus tuntunut kuivalta, öljy on helpottanut ongelmaa. :)

   Poista
 3. Mulla on Born to Bion risiiniöljy, ja olen tykännyt. Hiuksiin se on liian paksua, mutta ihon ja ripsien hoitamiseen toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla onnistuneita kokemuksia, nyt siis vain odottelen omien ripsien kasvua. :)

   Poista
 4. Pitääpä koittaa, mulla on joskus koiralle ostettuna risiiniöljypurkki, kun luultiin, että on suoleen jäänyt joku tukos (ei tarvinnut käyttää). Josko sitten itse tosiaan ihan ulkoisesti testaisi, kun hiuspohja on myös itsellä tosi kuiva. Ja ripsethän ei voi olla liian pitkät koskaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, itselläni kuivaan hiuspohjaan ovat auttaneet yleensä juuri öljyt. Ja samalla voi kasvatella räpsyripsiä. :) Onneksi koira säästyi risiiniöljyltä! :)

   Poista
 5. Mulle risiiniöljy on ihan uusi tuttavuus =) Jos sillä saa räpsyripset, niin pitää ihan ehdottomasti kokeilla =)

  VastaaPoista
 6. Mulla on risiiniöljy ripsien kasvatuksessa, mutta tuloksista en osaa vielä sanoa mitään. Olisko ollut käytössä kuukauden pari. Mielenkiintoista lukea sitten, miten jonkin ajan päästä itse huomaat eron, jos huomaat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muillakin ripsienkasvatusprojekti meneillään. Pitääkin pian ottaa lähtötilannekuva ripsistä, niin on helpompi vertailla, tuottaako öljy tulosta. :)

   Poista
 7. Ostin risiiniöljyä miehelle joululahjaksi partaa varten :) Pitänyt kokeilla ripsien kanssa, mutta olin tyystin unohtanut! Kiitos muistutuksesta, pitää kokeilla myös hiuksiin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!