lauantai 11. maaliskuuta 2017

Ennen ja jälkeen -elämää

Elämän jaksottaa tavallisesti erilaisiin ajanjaksoihin, usein ennen ja jälkeen -aikakausiin. Oman elämäni voin helposti rytmittää tiettyihin osiin ja murroskohtiin, kuten ennen ja jälkeen lapsen syntymän, opiskeluaikaan tai muuttoon.

Näihin murroskohtiin voisin myös lisätä ajanjaksot ennen ja jälkeen kalkkimaalin. Ennen kalkkimaalin löytymistä olin innokas, mutta aika tumpelo tuunailija mitä maalaamiseen tulee. Ja ihmekös tuo, eipä kehnoilla työvälineillä ja malttamattomuudella hääviä jälkeä aikaan saakaan. Mutta kuinkas sitten kävikään.

Ystäväni tutustutti minut kalkkimaaliin. Heti seuraavana aamuna tästä olin sisustusliikkeessä maaliostoksilla. Samalla urkin kaikki vinkit, niksit ja parhaimmat välineet kalkkimaaliin työstämiseen (suosittelen laadukasta sivellintä ja pientä vaahtomuovitelaa).

Kalkkimaalilla saa nopeasti muutosta aikaan, koska sen käyttö on vaivatonta ja kuivumisaika lyhyt. Ei siis mitään puolen vuorokauden odotteluja, että pääsee sutimaan uuden kerroksen ja koko innostus kerkeää siinä odotellessa lässähtää. Kalkkimaalin kuivumiseen jo muutama tunti riittää. Käyttämäni Jeanne d`Art Living Vintage maalit ostin täältä Jyväskylästä Sisustus Nostalgiasta, jossa maalisävyjäkin on myynnissä laaja valikoima. Käyttämäni sävy on Faded Rose.

Lyhyessä ajassa onkin tyttären huone saanut ihan uuden sävymaailman. Vanha tumma yöpöytä on nyt hempeän roosan värinen. Kuten myös muoviset kehykset ja puinen pikkuhylly. Muovikehykset näyttävät parin maalikerroksen jälkeen ihan toisenlaisilta ja tarkoituksella jätin pintaan hieman rosoisuutta.
Ennen maalausta


Puisella pikkuhyllyllä on esillä milloin mitäkin. Eilen sitä piti majapaikkanaan Hello Kitty -kokoelma. Tänään kissojen paikan lunastivat puiset koriste-esineet.

Lelukaappina toimiva vanha liinavaatekaappi on edelleen(kin) harkinnan alla: Maalaanko? Ja millä värillä? Vai annanko sen olla noin?

Lelukaapin kohtaloa pohtiessa olen jo aloittanut uuden projektin: olohuone tulee saamaan uuden ilmeen ja luonnonvalkea kalkkimaali on jo korkattu. ;)

*Affiliate-linkki

8 kommenttia:

 1. Tuo on niin totta että sitä puhuu elämästään monesti noin. Silloin ku olin ammattikoulussa, tai ennenku lapset synty... jne
  Itse en osaa koskaan elää tässä hetkessä vaan aina odotan jotain tulevaa. Se on outoa. Mutta ihana tuunailija olet. Upeita lopputuloksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta puhut, aina on tulevaisuudessa jotain, mitä odottaa ja tähän hetkeen keskittyminen ei olekaan niin helppoa. Kiitos, tuunaaminen on mukavaa ja kiva piristää kotia uusilla sävyillä. :)

   Poista
 2. Täällä myös yksi kalkkimaalista hurmioitunut! 😍 Muutenkin huvittaa, oon ekaa kertaa vierailulla sun blogissa, ja huomasin, että meiltä löytyy sama sänky ja noi puiset leikkiruuat. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löytyy kohtalotovereita! Maalauskohteita löytyy koko ajan lisää, ei oikein osaa lopettaa. :D Kiva yhteensattuma ja mukava kun löysit tänne blogiini. :)

   Poista
 3. Ihanat! Sä oot antanut pikkurillin kalkkimaalailulle :) ♡ Toi Faded rose on niin söpö, sain sitä joululahjaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Faded Rose on tosiaan ihana ja niin herkkä sävy! Kalkkimaalailu on liian helppoa, että tästä taisi tulla ikuisuusprojekti. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!