keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Ilahduttavat aurinko, fruitie ja feta-pinaattipiirakka

Yhteistyössä Ellos







Kauniiden aurinkoisten päivien ansiosta pieni keittiömme on kokenut pientä keväistä pintauudistusta. Todellakaan ei siis mitään isoja juttuja, vaan muutama uusi astia ja tekstiili, paikkojen vaihtelua ja astetta huolellisempaa siivousta (kiitos vaan niiden auringonsäteiden, ne paljastavat mikroskooppisen pienetkin pölyhiukkaset aivan armotta!) Pikkuisilla jutuillakin saa paljon aikaan. Ainakin tällaiselle melko paljon aikaa kotona viettävälle ne pienetkin asiat tuovat hurjan paljon iloa.






Yhden siivouspäivän päätteeksi valmistin itselle ja koko perheelle maukkaan fruitien. Tytär veti tässä kyllä pisimmän korren suurimman mukinsa ansiosta (Bloomingvillen pillillä varustettu Slip-purkki on aika huikea!).

Fruitie ja smoothie eroavat toisistaan siinä, että fruitiessa on ainoastaan hedelmää/vihanneksia, kun smoothieen useimmiten lisätään myös jotain maitotuotetta. Tässä ohje valmistamaani raikkaan makuiseen fruitieen:

Sitrusfruitie

1 mandariini
1 greippi
2 dl appelsiinimehua
reilu desi omenamehujäätä

Sekoita kaikki raaka-aineet blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää viimeisenä omenamehusta valmistetut jääpalat. Jäinen omenamehu antaa kivan raikkaan maun ja aavistuksen "hileisen" koostumuksen. Jos tämä juoma maistuu näin hyvältä jo nyt, mietin vaan, kuinka ihanalta se maistuukaan kuumilla kesähelteillä...)







Kasvispiirakassa maistui pitkästä aikaa myös pinaatti. Korostan sanaa pitkästä aikaa ja se on harmi, koska pinaatti on raaka-aine joka maistuu hyvin meillä koko perheelle. Ja siksipä lupaan jatkossa hyödyntää sitä enemmän! Löytyykö muita pinaatin ystäviä? :)

Piirakan ohjeen olen alun perin löytänyt lilla kitchen -blogista ja tätä reseptiä sävelsin hieman tehdessä.

Pinaatti-fetapiirakka

Pohja
150g kylmää margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Täyte
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 paprika
200g pakastepinaattia
150g fetajuustoa
3 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 tl kuivattua timjamia
1 dl juustoraastetta

Valmista ensin pohja. Paloittele kylmä voi kulhoon ja nypi joukkoon jauhot. Kun taikina on nypitty tasaiseksi, lisää vesi. Painele taikina piirakkavuokaan ja pistele haarukalla. Tämän jälkeen laita pohja jääkaappiin 30 minuutiksi. Tällä kertaa käytin itse irtopohjavuokaa, mutta "tavallinen" piirakkavuoka käy ihan yhtä hyvin. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipuli. Kuullota ne kuumalla pannulla pienessä tilkassa öljyä. Sekoita joukkoon sulatettu pinaatti ja ota pannu pois liedeltä.

Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia. Tämän jälkeen lado pohjan päälle sipuli-pinaattiseos,  murennettu fetajuusto, paprikaviipaleet ja juustoraaste.

Valmista muna-kermaseos. Riko kulhoon kananmunat ja sekoita haarukalla. Lisää kerma, maitoa ja mausteet. Lisää mausteet ja kaada seos piirakkatäytteiden päälle. Paista 35 minuuttia uunin keskitasossa.






Mustavalkoinen Roma-kannu on Ellokselta. Mustavalkoiset kuviot raikastavat keittiötä, jossa käytetään värejä ja erilaisia kuoseja. Monivärinen Evette-keittiöpyyhe on myös Elloksen keittiöpyyhe-valikoimasta. Erilaiset keittiöpyyhkeet ovatkin yksi edullisen ja helpoin tapa sisustaa keittiötä, eikö vaan?

Slip-purkin lisäksi Bloomingvilleä löytyy Ellokselta laaja valikoima. Koko ihastuttavan astiavalikoiman löydät täältä. (Osassa astioita näytti tällä hetkellä olevan -30% tarjouskin ;))




Kannu, slip-purkki ja keittiöpyyhe saatu Ellokselta. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

5 kommenttia:

  1. Pinaatti-fetapiiras...voih, mikä herkku!!
    Ja raikkaat fruitiet!
    Kauniit astiat kruunaavat kattauksesi!

    Lempeää kevättä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Pinaatti ja feta on niin ihana yhdistelmä! <3
      Aurinkoista kevättä myös sinulle <3

      Poista
  2. Tuo feta-pinaattipiirakka pääsee kyllä testiin! Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu myös teille! Miellä tehdään tätä toisenkin kerran. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!