sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Terveelisempi jälkiruoka: Hunajaiset verigreipit uunissa

Sitrushedelmien kausi on nyt parhaimmillaan ja kilohinta melko edullinen. Sitrushedelmät taipuvatkin vaikka mihin ja sen myötä olen kokeillut jo useampaa erilaista sitrusreseptiä.

Tänään sunnuntaiseen tapaan valmistin aamiaiselle taas jotain uutta; tällä kertaa uunissa kuumennettuja verigreippejä! Greippejä ei meillä muutenkaan ole syöty pitkään aikaan, joten tämä resepti oli kaikin puolin virkistävää vaihtelua. Viikonlopun aamiaiselle on myös mukava sisällyttää jokin jälkiruoka, tällä kertaa vieläpä varsin terveellinen sellainen. Maku näissä on makea ja raikas.


Greippejä tarvitaan yhtä syöjää kohden yksi puolikas ja puolikasta kohden yksi ruokalusikallinen hunajaa. Halutessaan näihin voi lisätä mausteita (kuten yrttejä) ja sokeriakin, jolloin pinta karamellisoituisi kauniisti. Jälkiruokana tähän sopisi hyvin myös erilaiset kastikkeet, hedelmäpalat ja jäätelö.

Kuumennettu verigreippi


1/2 verigreippiä/henkilö
1 rkl juoksevaa hunajaa

Puolita verigreipit ja irrottele sisusta veitsen ja lusikan avulla. Näin kuumennettu greippi on helpompi syödä. Tee hedelmälihan irrotus kuoresta kuitenkin varovasti, ettei esimerkiksi terävä veitsenkärki tee kuoreen reikää (koska juuri näin kävi minulle!). Valuta päälle hunajaa. Paista 215 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Greippi sopii yllättävän moneen juttuun, esimerkiksi kalan kanssa. Joskus olen laittanut uunilohen kanssa greippiviipaleita sitruunan sijaan ja tuoremehuksi puristettuna se on aivan ihanaa! Mukavaa sunnuntain jatkoa!

*Affiliate-linkki

6 kommenttia:

 1. Aivan uutta minulle, ehdottomasti lähtee kokeiluun. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Tämä on herkullista, joten kannattaa kokeilla. :)

   Poista
 2. Täytyykin ensi viikonloppuna testata näitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei tämä kerta jäänyt viimeiseksi, on niin herkullinen ja terveellinen juttu! :)

   Poista
 3. Verigreippi on suurin rakkauteni, nytkin sellainen sujahti eväskassiin <3
  nams nams voisin ahmia niitä vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin unohtanut koko verigreipin ja nyt otan vahinkoa takaisin! :D Niin herkullisia!

   Poista

Kiitos kommentistasi!