sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Öljyillä ihon kuivuutta vastaan
Viime postauksessa käsittelin kuivaa iho ja sen hoitoa. Pysytään vielä samassa aiheessa, mutta tarkastellaan tässä postauksessa paria tehokasta vartalonkosteuttajaa.

Odottaessani tytärtämme vuonna 2013 aloin kiinnittämään entistäkin enemmän huomiota käyttämääni kosmetiikkaan ja sen sisältämiin ainesosiin. Tuote tuotteelta siirryin luonnonkosmetiikkaan ja kun huomasin suurimman osan sopivan minulle hyvin, vei luonnollinen kauneudenhoito lopullisesti mennessään.

Koska luonnonkosmetiikan tuotteita ja kiehtovia tuotesarjoja tulee jatkuvasti lisää, välillä omatkin kaapit ovat pullistelleet purukoita. Luonnonkosmetiikasta on tullut jo harrastus.

Kun nyt jälleen elän raskausaikaa, olen hieman tarkastellut kosmetiikan käyttötottumuksiani uudelleen. Iholla ja keholla on taas eri vaatimukset ja raskausaikana ne reagoivat useaan tuotteeseen erilailla. Ilman riittävää kosteutusta ihoni on rutikuiva ja kiristävä. Kasvava vatsa saa myös ihon kiristämään aika tavalla ja kun kyseessä on kaksosraskaus, kiristyy ja venyy vatsan iho melkoisesti. ;)
Tällä hetkellä käytössäni on miedot pesunesteet, vartalovoide ja öljyjä. Öljyt koen kaikista tehokkaimmiksi kosteuttajiksi ja vaihtelen niistä muutamaa ihon tarpeen ja tunteen mukaan. Viime aikoina olen keskittynyt etenkin maahantuojalta testiin saamiini Nurmen sheavartaloöljyyn ja manteliöljyyn. Tytärtämme odottaessa muuten käytin ainoastaan manteliöljyä koko läpi raskauden. Tuolloin ihoni voi melko hyvin, eikä raskausarpia tullut ainuttakaan!
Sheaöljy on koostumuksensa puolesta paksumpi kuin esimerkiksi manteliöljy ja vaatiikin hieman enemmän aikaa imeytyessään ihoon. Sheaöljyä kutsutaan useassa yhteydessä ihon tehokosteuttajaksi ja sitä se todella on. Käytön jälkeen iholle jää kimmoisa ja pehmeä tunne. Öljy sisältää runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja. Erityisesti sitä suositellaan käytettäväksi juuri raskausaikana ja talvella. Sheaöljyn sanotaan estävän raskausarpien syntymistä. Tähän mennessä olen käyttänyt sheaöljyä vartalovoiteen tapaan, mutta se soveltuu myös meikin poistoon.

Sheaöljy on tähän mennessä käyttämistäni vartaloöljyistä ehdottomasti täyteläisin. Se toimii hyvin myös erityisen kuivien tai ärtyneiden ihoalueiden hoidossa, kuten kyynärpäissä. Tuoksultaan se on neutraali. Nurmen Sheaöljy on kauniissa pumppupullossa. Sen lisäksi, että pakkaus on kätevä ja hygieeninen käyttää, on se myös erittäin katseenkestävä.
Manteliöljy on koostumukseltaan notkeampaa sheaöljyyn verrattuna, joten imeytyy se ihoonkin nopeammin. Omassa käytössäni manteliöljy on toiminut niin vartalolla kuin kasvoillakin, ja välillä myös meikin puhdistajana. Toisinaan käytän sitä pelkän vatsanalueen kosteutukseen tuntiessani kiristystä tai kuivuutta. Sen lisäksi, että manteliöljy soveltuu kaikille ihotyypeille, sopii se myös vauvahierontaan. Näin ollen manteliöljy on ollut  käytössäni raskausaikana ja sen jälkeen vauvan ihon hoidossa. Nyt taas käytän manteliöljyä 3-vuotiaan ihon hoitoon yhteisissä hieronta- ja hemmottelutuokioissa. Monikäyttöinen tuote. <3

Nurmen manteliöljy on pakattu raikkaan sävyiseen pulloon, josta se pumpputoiminnon ansiosta on helppo annostella.
Koska huulirasva-addioktiosta eroon pääseminen on osoittautunut mahdottomaksi tehtäväksi, päätin että antaa mennä ja olen hemmotellut itseäni myös muutamilla luonnonkosmetiikan hurmaavilla huulivoiteilla. Nurmen raikas huulivoide sisältää piparmintun eteeristä öljyä ja on suojaavien ominaisuuksiensa ansiosta sopiva näille tuulisille ja koleille sääolosuhteille. Täyteläisen voiteen tuoksu on todella piparminttuinen.

Mitä pidätte öljyjen käytöstä ihon hoidossa? Ovatko shea- ja manteliöljy teille tuttuja tuotteita?

Virossa valmistettua Nurmen luonnonkosmetiikkaa myyvät esimerkiksi Hyvinvoinnin Tavaratalo ja Biodelly.
Nurmen omat sivut löytyvät täältä: Nurme.fi

Tuotteet saatu maahantuojalta. Postaus sisältää mainoslinkkejä.

9 kommenttia:

 1. Kauniita ja houkuttelevia tuotteita!
  Kiitos myös vinkeistä, sillä sukulaistyttö odottaa myös kaksosia ja taistelee vastaavien ongelmien kanssa.

  Herttaista huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Raskausaikana iho-ongelmat ovat kyllä viheliäisiä, joten mielelläni jaan vinkkejä täällä blogissa ja toivon niistä olevan apua muillekin. <3 Ehkä tästä saisi aikaan kokonaisen postaussarjan. :)

   Mukavaa viikon alkua!

   Poista
 2. Nurmen tuotteet on niin kauniita ja lemppareita on kynttilät. Kroppaöljyjä muuten rakastan, koska iho on aina niin kuiva.

  Oikein mukavaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmen kynttilöistä ei olekaan kokemusta, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta. :) Öljyt ovat kuivaihoisen pelastus ja onneksi valikoimaa on hyvin.
   Kivaa viikon jatkoa Tiia! <3

   Poista
 3. Öljyjä käytän nykyään enemmän, ja mielellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljyt ovat ihania ja niin monikäyttöisiä! Öljyhoitohiuksille tekisi nyt hyvää. <3

   Poista
 4. Kiva postaus :) Miksi muuten öljyjen sanotaan olevan "kosteuttavia"? Sitähän ne eivät vettä hylkivinä ole, vaan pehmentävät ihoa!

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kosteus

  Ehkä olen kliinisen lääketutkimuksen ammattilaisena hiukan "nöörde" tämän terminologian suhteen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Ihan hyvä havainto ja mielestäni sopivaa korjata asiavirheet. :) Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 5. Itse pääsin huulirasvakoukusta eroon vaihdettuani luonnonkosmetiikan huulivoiteisiin! Niissä olevat ainesosat OIKEASTI hoitavat, eivätkä vain muodosta huulien iholle sitä inhottavaa kalvoa jonka synteettiset voiteet tekevät. Ja kun se kalvo haihtuu on taas lisättävä voidetta ja kas, kierre on valmis. Olen järkeillyt, että nyt käyttäessäni luonnonkosmetiikan huulivoidetta tarvitsen sitä vähemmän siitä yksinkertaisesta syystä, että se oikeasti hoitaa eikä vain "pinnoita" huulia. Käytössä ovat Hurraw-merkkiset huulivoiteet joita saa ainakin Sokoksilta ja Ruohonjuuresta, hinta 5-6€.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!