perjantai 7. huhtikuuta 2017

Minipuutarhan uusi tuleminen





Viherpeukalointi hommista seuraaviin. Koska munankuoressa kasvatus ei ottanut täysin onnistuakseen, päätin ryhtyä sellaiseen, minkä tiedän onnistuvan.

Pilttipurkkipuutarhaa on kasvateltu meillä edellisinäkin vuosina. Tälläkin kertaa laitoin kasvamaan syötäviä versoja, mm. herneitä ja vihanneskrassia. Kasvattelun ilon lisäksi saamme pian nauttia kivoista leivänpäällisistä ja vihreistä jutuista salaatin seassa.




Pääsiäiseksi meillä kasvaa ohraa, jonka itäminen on hurjan nopeaa. Älypuutarhassa, josta tuo kelmeän sininen valo kuviinkin heijastuu, puolestaan kasvaa yrttejä.




P.S: Munankuoripuutarhalla itää kaksi edelleen kaksi tomaattia, tosin toinen jo hieman nuupallaan. En kuitenkaan luovuta asian suhteen, vaan käyn ostamassa uusia tomaatteja: nyt sitä kotimaista ja luomua.

9 kommenttia:

  1. meillä taitaa siemenet jäädä pussiin tänä pääsiäisenä, mutta ehkä se ei haittaa :)

    VastaaPoista
  2. Hei mäkin laitoin just maitotölkkeihin hernettä ja krassia! En ole ennen pahemmin kasvatellut mitään ja aloin miettiä, että laitoin siemeniä varmaan turhan harvakseltaan... sulla ainakin näyttäisi olevan suht tiiviisti herneet tuolla purkissa? Ehkä mulle tulee sitten vähän harvempi versoviljelmä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kasvaa nyt versot todella tiiviinä, eli vähempikin olisi riittänyt. :D Kasvattelu on kyllä mukavaa puuhaa!

      Poista
  3. Kiitos vinkistä - en ole mikään puutarhan kasvattaja mutta vihreää kaipailen kotiin, sillä meidän viherkasvit on piilotettu työhuoneeseen Micu-kisulilta turvaan. Mutta herneet ja krassi - niitä voisi harkita, sillä vaikka tuholainen kävisikin asialla, se ei sentään saisi noista myrkkyjä. Pääsiäisruohon virkaa meillä hoitaa vehnänoras - se sopii sekä kisulille että ladylle;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemmikit tuovat tosiaan omat haasteensa viherkasvien hankintaan. Meillä puolestaan on luovuttu kaktuksista -eivät ole kovin lapsiystävällisiä. :) Vehnäoras on erinomainen vaihtoehto pääsiäisruoholle!

      Poista
  4. Minäkin kasvattelen herneenversoja tällä hetkellä, täytyy tuota sinun tomaatti ideaa myös testata ja ostankin kauppareissulla sit kotimaisia tomaatteja ;) Aurinkoista viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herneenversot ovat niin ihania, odottelen vielä että omani alkavat kasvamaan ja pääsen herkuttelemaan. <3 Kannattaa tosiaan valita ne kotimaiset tomaatit, ettei käy yhtä köpelösti kuin täällä. :D
      Mukavaa viikon jatkoa! <3

      Poista
  5. Meillä laitettiin "esikasvatukseen" auringonkukat ja lehtikaalia reilu viikko sitten ja molemmat on kasvanut oikein hyvin :) Nyt odottelen kovasti että saan laittaa kasvimaan kuntoon ja istuttaa sinne herneet, salaatin.. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!