Aamupäivä oli niin sateinen, että suunnitellun puistoreissun sijaan valitsin leipomisen. Nopeaa, helppoa, hyvää ja kasvista olivat leipomisaikeeni avainsanat -ja aiemmista kokeiluista soveltamani resepti täytti kaikki kriteerit!
Olen tehnyt vastaavanlaisia kasvis-pestopyörylöitä aiemminkin, mutta tuolloin ne olivat enemmän sämpylää tai leipää muistuttavia: vähemmän täytettä suhteessa taikinaan.
Tälläkin kertaa käytin pohjana tavallista sämpylätaikinaa, koska halusin kierteisiin pehmeän koostumuksen. Mielestäni nämä suolaiset kasviskierteet soveltuvat mainiosti vaikka pääsiäisenaamiaispöytään. Ruokaisaa, maukasta ja helposti syötävää. Täytteitäkin voi helposti vaihdella oman mielen mukaan.
Tämän päivän kasviskierteiden makuuraatiin kuului muuten myös joukko lapsia. Juustoiset kierteet tekivät kauppansa kaiken ikäisille, joten nyt etenkin tuntuu siltä, että hei mä onnistuin!
Kasvis-pestokierteet (n. 20 kpl)
Pohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
1,75 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl öljyä
Täyte:
1 dl pestokastiketta
1 dl juustoraastetta
1 porkkana raastettuna
1 tomaatti pieneksi pilkottuna
Valmista sämpylätaikina: Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekoittaen muutamassa erässä kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa lopuksi sekaan öljy. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.
Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoon (itse tein tämän kahdessa erässä). Ripottele päälle täytteet. Kääri taikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rulla noin kahden sentin levyisiksi paloiksi ja asettele muffinivuokiin pellin päälle.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Vesi herahti kielelle. Näitä voisi leipoa pääsiäisen aikaan. Kiitos kun jaoit ohjeen!
VastaaPoistaOle hyvä, Nanni. <3 Toivottavasti resepti tulee käyttöön!
PoistaIhana ohje! Varmasti olivatkin herkullisia.
VastaaPoistaPitääpä joskus kokeilla. Joku kerta vaikka aamupalaksi!😀
Kiitos Sari! <3 Tämä on kyllä kätevä ohje ja sopii nautittavaksi niin monessa eri tilanteessa. :)
Poista