tiistai 11. huhtikuuta 2017

Ihanan helpot kasvis-pestokierteet



Aamupäivä oli niin sateinen, että suunnitellun puistoreissun sijaan valitsin leipomisen. Nopeaa, helppoa, hyvää ja kasvista olivat leipomisaikeeni avainsanat -ja aiemmista kokeiluista soveltamani resepti täytti kaikki kriteerit!

Olen tehnyt vastaavanlaisia kasvis-pestopyörylöitä aiemminkin, mutta tuolloin ne olivat enemmän sämpylää tai leipää muistuttavia: vähemmän täytettä suhteessa taikinaan.




Tälläkin kertaa käytin pohjana tavallista sämpylätaikinaa, koska halusin kierteisiin pehmeän koostumuksen. Mielestäni nämä suolaiset kasviskierteet soveltuvat mainiosti vaikka pääsiäisenaamiaispöytään. Ruokaisaa, maukasta ja helposti syötävää. Täytteitäkin voi helposti vaihdella oman mielen mukaan.

Tämän päivän kasviskierteiden makuuraatiin kuului muuten myös joukko lapsia. Juustoiset kierteet tekivät kauppansa kaiken ikäisille, joten nyt etenkin tuntuu siltä, että hei mä onnistuin!




Kasvis-pestokierteet (n. 20 kpl)

Pohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
1,75 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl öljyä

Täyte:
1 dl pestokastiketta
1 dl juustoraastetta
1 porkkana raastettuna
1 tomaatti pieneksi pilkottuna

Valmista sämpylätaikina: Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sekoittaen muutamassa erässä kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa lopuksi sekaan öljy. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.

Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoon (itse tein tämän kahdessa erässä). Ripottele päälle täytteet. Kääri taikina rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rulla noin kahden sentin levyisiksi paloiksi ja asettele muffinivuokiin pellin päälle.

Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.



4 kommenttia:

  1. Vesi herahti kielelle. Näitä voisi leipoa pääsiäisen aikaan. Kiitos kun jaoit ohjeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, Nanni. <3 Toivottavasti resepti tulee käyttöön!

      Poista
  2. Ihana ohje! Varmasti olivatkin herkullisia.
    Pitääpä joskus kokeilla. Joku kerta vaikka aamupalaksi!😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! <3 Tämä on kyllä kätevä ohje ja sopii nautittavaksi niin monessa eri tilanteessa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!