sunnuntai 22. lokakuuta 2017

DIY: Helppo neulottu huivi

Jos haluat ohjeen helppoon ja nopeasti valmistuvaan huiviin, se on tässä. Paksua lankaa ja isot puikot, niin valmista tulee nopeasti. Tyttären hopean värinen pipo kaipasi parikseen samaa sävyä, ja kuinkas ollakaan, pari kerää tätä Novitan lankaa löytyi "kätköistäni". Olin alun perin ajatellut tuubihuivia, mutta tytär halusi ihan tavallisen huivin. 
Aloitin työn luomalla puikolle  22 silmukkaa. Tämän jälkeen 2 oikein, 1 oikein kiertäen, 1 nurin. Jatka kunnes rivillä on jäljellä 2 silmukkaa ja neulo ne oikein. Käännä työ ja jatka samalla kaavalla. Neulo, kunnes huivi on riittävän pitkä. Meidän huivillemme tuli pituutta noin metri ja lankaa meni kaksi kerää. Helppo malli, eikö totta? 13 kommenttia:

 1. Ihana huivi. Tuossa voisi ollakin käsityö jonka voisin itsekin tehdä. En ole vuosiin tehnyt mitään käsitöitä ja jotenkin pitkästä aikaa ihan kaipaan käsillä tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! <3 Minullakin oli tässä käsitöiden kanssa pitkä tauko. En oikein tohtinut aloittaa, kun tuntui ettei mitään saa valmiiksi. :D Nyt taas kutkuttaisi neuloa vaikka mitä!

   Poista
 2. Kiva huivi :) Käsityöt on yksi paras tapa ylläpitää hyvinvointiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käsityöt ja neulominen ovat hyggeilyä parhaimmillaan. <3

   Poista
 3. Helpot käsityöt on ihania! :-) matala kynnys aloittaa :-)

  http://pisteitaruudulla.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis! Vaikuttaa helpolta, mutta uskon, että onnistuisin sössimään tämänkin :D Käsityöt ei oikein oo mua varten :D

  VastaaPoista
 5. Ihana huivi :) heräsi pieni neulomis-into itselläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syksyllä aina iskee inspiraatio neulomista kohtaan. <3

   Poista
 6. Ihana huivi. Mä täällä haaveilen taas, että jaksaisin jonkun käsityön aloittaa, mutta olen tosiaan neulonut yhtä huivia nyt noin kolme vuotta ja se ei ole vieläkään valmis, joten ehkä sen voisi ensiksi tehdä loppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut! Mulla löytyy muutama aloitettu käsityö vuosien takaa, ja aina onnistun kehittämään niistä stressin, kun ei tule valmista. :D Nyt kuitenkin päätin, että antaa olla, voihan ne vaikka purkaa. :D

   Poista
 7. Nätti huivi! :) Yksinkertaiset ohjeet ovat ihan parhaita, silloin voi neuloa vaikka telkkaa katsoessa ja saa pään sopivan tyhjäksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!