torstai 12. lokakuuta 2017

Hämärämpiä iltoja. Parempia unia.Tänään, kun vanhemman tyttären kotimatkalla kerhosta otimme vielä muutaman kuvan kauniista syksystä. Vielä ennen kuutta oli sopivasti valoa, kunnes alkaa nopeasti hämärtymään. 

Pimeät illat houkuttelevat höyhensaarille yhä aikaisemmin. Siis meitä aikuisia. Jälkikasvu ei niinkään aikaisesta nukkumaanmenosta piittaa. 4-vuotiaallamme toki on rytmi ja unessa ollaan inhimilliseen aikaan, mutta vauvat vielä hakevat päivärytmiä, niin kuin monen 3-kuisen kehitysvaiheeseen kuuluu.
Kaksosten temperamentit ovat syntymästä saakka olleet erilaiset. Poika on tyyni, rauhallinen ja niin sanotusti hyvä nukkumaan. Tytär puolestaan temperamenttisempi, jatkuvasti valppaana ja herkkäunisempi. Hän on kova sätkimään ja potkimaan, ja hänelle tyypillistä on unen hakeminen pitkään niin päivällä kuin yöllä. 

Vauvan käärimisellä vilttiin, pyyhkeeseen tai muuhun kankaaseen on ollut rauhoittava vaikutus. Kuitenkaan en ole täysin onnistunut kietomaan tarpeeksi tukevaa kapaloa, joka ei herkästi lähtisi purkautumaan. Parhaiten kapalon taittelu on onnistunut suurella harsokankaalla, joka on ohut, hengittävä ja pehmoinen.
Raskauskeijulta saimme SwaddleMe kapalon, joka on valmis kapalopussi ilman taittelua tai kapalon purkautumista. Vauvan jalat vain sujautetaan kapaloon ja kapalo kiinnitetään parilla tarralla ylävartalosta. Kapalo on pehmeä, hengittävä, napakka, mutta samalla joustava. Kapalo rauhoittaa vauvaa ja luo turvallisen olon. Kapalopussi on parantanut meidän öitämme. Ensimmäisenä yönä tytär nukkui täyden yön ja toisena yönä hän heräsi kerran. Tämänkin jälkeen yömme ovat sujuneet rauhallisissa merkeissä. 

Onneksi meillä nykyään pääsääntöisesti kuitenkin nukutaan kohtalaisen hyvin. Vaikka vauvoja on kaksi ja lapsia yhteensä kolme. Itse nukahdan helposti ja yösyöttöjen jälkeen uni tulee taas nopeasti. 

Mitkä ovat teidän vinkit lapsiperheessä hyviin öihin ja yöuniin? SwaddleMe kapalo saatu Raskauskeijulta

2 kommenttia:

  1. Voi tuota vauva aikaa. Olihan se yhtä taiteilua noiden unirytmien kanssa joita ei yksinkertaisesti vain ollut. Ihanaa viikonloppua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!