sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Helppo soodaleipä


Eräässä viimevuotisessa Yhteishyvässä oli mainio ohje: Irlantilainen soodaleipä. Lähestulkoon poikkeuksetta olen leiponut leivän AINA hiivaan, mutta tästähän minulle aukeni ihan uusi leivänleivonta-maailma. Mielettömän mukavaa, kun ei joka kerta tarvitse kohotella ja odotella. Nyt viitsii kiireemmälläkin aikataululla leipoa ja tuoretta leipää saa nopeammin. ;)

Laitan tähän alkuperäisen ohjeen. Itse poikkesin siitä sen verran, että vaihdoin grahamjauhot ruisjauhoon.

Irlantilainen Soodaleipä

3 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja

1 tl suolaa

1 tl ruokasoodaa

2 dl piimää

1 dl maitoa
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito ja piimä joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina uunin pellille ja muotoile pyöreäksi leiväksi. Tee veitsellä ristiviilto leivän keskelle. Paista 30-40 min. 200 C.
 
Ensi viikolla on tarkoitus leipoa sämpylöitä leivinjauholla kohotettuna, kun jostain blogista sellaisen ohjeen bongasin. Vaikka ihan joka kerta ei onnistukaan, on silti leipominen ja uusien reseptien kokeilu mukavaa, sekä palkitsevaa. :)
 
 

2 kommenttia:

  1. Ihania leipäohjeita! Oonkin miettiny miten sais vähän vaihtelua siihen iänikuiseen samaan leipään mitä aina teen :D Ootko vuokaleipää leiponu? Satutko tietää hyvää ohjetta siihen? Sain anopilta jonkun tupperisilikonileipähärvelin ja pitäis kokeilla jotain sillä tehdä. Sopiiko tää ohje sellaseen?

    VastaaPoista
  2. Näyttää aivan mielettömän hyvältä. Hiiva on usein kotoa loppu, mutta soodaa on aina, joten on kivaa että on sellaisia reseptejä leivälle, ettei tarvitse mennä kaupan kautta. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!