torstai 24. huhtikuuta 2014

Suolaisen piirakan perusohje




Lähes poikkeuksetta joka kerta, kun on tarkoitus tarjota suolapalaa, valmistan kasvispiirakka. Luultavasti ne useimmin meillä kyläilevät ovat jo kyllästyneet. :) Onneksi täytteitä voi varioida mielensä mukaan. Kesällä on myös kaikkea kivaa ja tuoretta tarjolla.

Perusohje on minulla siis aina aikalailla sama, mutta täytteet vaihtelevat. Tässä lista suosikeistani:
  • Oliivit
  • Kesäkurpitsa
  • Erilaiset tomaatit
  • Juustot
  • Aurinkokuivattu tomaatti
  • Sienet
  • Yrtit
  • Sipulit




Tässä suolaisen piirakan ohje:

200 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl vettä

Nypi aineet keskenään ja levitä piirakkavuoan pohjalle. Esipaista ilman täytteitä 200 asteessa 10 minuuttia.

Valmistele sillä aikaa täytteet ja munakerma-seos. Eli:

3/4 dl kermaa
3 kananmunaa
3 tl vehnäjauhoja
Juustoraastetta
Suolaa
Pippuria
Yrttejä

Sekoita aineet keskenään.

Levitä haluamasi täytteet pohjalle. Kaada päälle munakerma- seos. Paista 20-25 minuuttia 200 asteessa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!