maanantai 7. syyskuuta 2015

Hyvinvointivalmennus 3/10: Kehonhuoltoa
IWELLON luotsaamassa hyvinvointivalmennuksessa eletään nyt jo neljättä viikkoa. Miltä minusta on tuntunut? Alkuhermoilun jälkeen pelkästään hyvältä. Tehtävät ja muutokset ovat olleet sellaisia, mitkä ovat omaan elämäntilanteeseen sopivia. Valmennuksessa edetään sopivin pienin askelin, asia kerrallaan, mikä pysyvän elämänmuutoksen kannalta on ensisijaisen tärkeää.
 
Omalla kohdallani alan päästä eroon päähänpinttymistäni ja nautin liikunnasta ilman stressiä. Hyödynnän mahdollisimman paljon arkiliikuntaa, ja 2-vuotiaasta tyttärestä onkin tullut oiva kaveri jumppamaan hiekkalaatikon laidalla ja potkimaan jalkapalloa. Mieskin on saanut osansa ajanottajana, kun otan spurtteja läheisen leikkipuiston ympäri.

 
Ruokavalion suhteen jo kerroinkin, että mitään suuria muutoksia en tarvitse. Meillä syödään perusterveellistä, kasvispainotteista kotiruokaa ja herkutellaan joskus. Tähän mennessä en ole kieltänyt itseltäni minkään asian syömistä. Voin nauttia suklaata tai palan pullaa kun mieli tekee, ja näitä kertoja onkin harvoin.
 
Valmennuksen toisella viikolla lupasin lisätä tuoreita kasviksia jokaisen aterian yhteyteen. Aika hyvin lupaus onkin pitänyt. Ruoansulatus ja ihokin tykkäävät. Kiitos teille kommenttiboksiin vinkkejä antaneille: niistä on ollut paljon hyötyä. <3


 
Viime viikon tapaamisen aiheenamme oli kehonhuolto. Kokoonnuimme venyttelemään ja rullailemaan foam rollerin avulla. Rulla oli entuudestaan tuttu, vaikka viime rullailusta taisi olla aikaa puolisen vuotta. Monen muun hyvinvointiin liittyvän seikan lisäksi näiden viikkojen aikana olen havahtunut kehon huoltamisen tärkeyteen. Myös lihakset tarvitsevat lepoa, hoivaa ja kevyempää treeniä. Samalla rentoutuu myös mieli. Itse en tälle viikolle löytänyt aikatauluuni soveltuvaa ohjattua kehonhuoltotuntia, joten kaivelen mieleni sopukoista aiempia oppeja joogaharjoituksista, pilateksesta ja syvävenyttelyistä. Taustalle laitan rentouttavaa musiikkia, joka toivoakseni vie ajatukset hetkeksi pois kotona hyökkäilevistä pölypalloista tai seuraavan päivän makaronilaatikosta.


 
 
Alla vielä rauhoittavaa kehonhuoltoon sopivaa taustamusiikkia. Alkuperäinen biisi lienee kaikille tuttu, mutta mitäs pidätte tästä versiosta? :)


Treenikuvat ovat suurimmaksi osaksi valmentajamme Hennan tai Modernisti Kodikas -Kertun otoksia, kiitos teille niistä. :)

2 kommenttia:

  1. Hyviä asioita! Varsinkin aina kiireen jälkeen huomaa, miten tärkeää tuo kehonhuolto onkaan. Venytellessä, liikkuenssa ja joogatessa on niiiiin nautinnollista oikein tuntea, kun happea ja ravinteita virtaa kroppaan ja varsinkin niihin jäykistyneisiin kohtiin. Tämä onkin täydellinen vuodenaika palauttaa näitäkin asioita mieleen.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Osasit pukea upeasti sanoiksi tuon tunteen! <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!