sunnuntai 6. syyskuuta 2015

4 viikkoa älypuutarhan kasvatusta

 
Jo aiemmin tällä viikolla pisimpien basilikojen päät kurottivat Plantuin hattu-osaa. Tähän kasvuvaiheeseen päästiin siis noin neljässä viikossa. Oli aika asentaa älypuutarhaan korotuspala numero kaksi. Kuten edellisen korutuspalan asennus, myös tämä kävi erittäin helposti.
 
 
Viime viikolla sohlasin Plantuin asetusten kanssa, kun matkamme ajaksi laitoin Plantuin loma-asetustilaan. Omaa huolimattomuuttani sekoitinkin älypuutarhani uni-ajatuksen ja yöllisen levon sijaan Plantui nukkui kepeitä kahdeksan tunnin päiväunia. Kannattaa siis aina lukea käyttöohjeet etu- eikä jälkikäteen. ;) Uniajastimen sai kuitenkin ajastettua uudelleen entiseen aikaan alkavaksi pitämällä kättä Plantuin hatun päällä kolme sekuntia, jonka jälkeen pumppu ja valot sammuvat siihen aikaan joka ilta.
 
 
Plantuin muistin tyhjentäminen on kuitenkin hyvin yksinkertaista: sähköjohto irrotetaan seinästä vähintään 10 tunnin ajaksi. Tämän jälkeen kytketään johto ja uniajastin ajastetaan uudelleen.
 
Plantuin kasvatus on oikeastaan ollut koko perheen projekti. Yhdessä olemme ihmetelleet, koonneet, tutkineet ja kuvanneet eri vaiheita. 2-vuotias tytärkin on osallistunut ahkeraan. Hän kyllä tietää, että välillä "äitin kasvi nukkuu" ja käy kanssani tarkistamassa, että onhan älypuutarhallamme kaikki hyvin. Yleensä on. :)

Alla vielä pari kuvaa, miltä Plantui näyttää hämärässä, syysiltojen jo pimetessä.


 
 

 
Aiempiin Plantui-aiheisiin postauksiin pääset näistä linkeistä:
Plantui Smartgarden -älypuutarha kotona
2. viikko Plantuin kanssa -miten menee?

 
Lue lisää Plantuista: https://plantui.com/

13 kommenttia:

 1. Kiitos että jaoit tämän linkin facessa tai siis myös sen missä hakivat testaajia. Hain ja katsotaan miten meidän käy. Todella mielenkiintoista ja omaa yrittitarhaa on kaivattu ja pitkään. <3

  Upeaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Tiia, että huomasit sen jakamani linkin! Toivottavasti pian päästää lukemaan myös sinun kokemuksiasi Plantuista! <3 Mukavaa viikkoa! <3

   Poista
 2. Toimiva älypuutarha tosiaan :) Tuolla varmasti saa esim yrtit kasvamaan eikä ole vaikeaa :) Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän avulla kasvatus on tosiaan superhelppoa ja vaivatonta, muuten minulta ei yrttien kasvatus luonnistuisi lainkaan. :)

   Poista
 3. Näyttää kivalta, tosin tarvitsee aika paljon varmaan tilaakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan se on tilaa tämä tarvitsee, mutta meillä se korvaa nyt myös viherkasvit keittiössä. :)

   Poista
 4. Onko tuo kooltaan iso laitos? Jotain tämän tyyppistä olen etsinyt, kun toin kasvihuoneesta tänäänkin kasvattejani sisälle lämpimään. Valoa vain pitäisi saada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Plantuin leveys on noin 30 cm ja korkeushan vaihtelee kasvuvaiheen mukaan. Tätä on myös pienempänä versiona, johon taisi saada esim. kolme kasvia. :)

   Poista
 5. en olekaan aiemmin nähnyt tuollaista. näyttää kivalta :)

  VastaaPoista
 6. en olekaan aiemmin nähnyt tuollaista. näyttää kivalta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!