perjantai 5. helmikuuta 2016

Kohti kauniimpia arkikampauksia, osa 1

 

 
 
Aika ironista, että vaikka itseltäni löytyy myös hiusalan opinnot, olen useimmiten se, joka kulkee tukka hätäponnarilla ja käy kampaajalla pari kertaa vuodessa. Päätin, että nyt panostetaan taas hiuksiin. Viimeaikaisiin hiustenhoitorutiineihini on kuulunut pesun lisäksi harjaus, jokin muotoilutuote, kiepautus ponnarille tai sekaiselle sutturanutturalle. Omaan peilikuvaan kyllästyneenä totesin, että jo saa riittää.
Julistankin nyt blogiin lisää hiusaiheisia postauksia alkavaksi. Ja nyt kun teen tämän julkisesti, en kehtaa olla laittamatta hiuksiani. Melko ovelaa, eikös vaan? ;)
 
 
 
Aloitetaan siis nopeista ja helpoista arkeen sopivista kampauksista. Eilen illalla kaivoin vanhat kiharapatukat esiin. Hiusten pesun jälkeen puristelin pyyhekuiviin hiuksiin Santen kevyttä muotovaahtoa. Ennen nukkumaan menoa kieputin vielä vähän kosteisiin hiuksiin patukat, ja aamuksi sain valmiit kiharat. Helppoa!
Nämä patukat ovat niin ohuet ja pehmeät, että ne päässä tosiaan pystyy nukkumaan. Hiusten mallista tai asennosta ei tosin aamulla ole takuuta, joten yön ajaksi laitettuna ne sopivat parhaiten huolettomaan ja boheemiin tyyliin.
Patukoiden pois oton jälkeen, en missään vaiheessa harjannut hiuksia. Haroin ensin sormilla pää alaspäin, jonka jälkeen erottelin esiin yksittäisiä kiharasuortuvia ja suihkuttelin päälle Santen kevyttä lakkaa.
 


 
Kiharat näyttivät tosi kivoilta ja luonnollisilta. Ulkoillessa latvat näkyivät kauniisti pipon alta. Päiväksi sutaisin puolet hiuksista taakse pikkuiselle nutturalle. Tästä vaihtoehdosta pidän enemmän, kuin siitä, että hiukset olisivat kokonaan vapaana.




 
 
Mitäs pidätte? Onko muita samoihin kaavoihin ja kampauksiin kangistuneita, mitä hiusten suhteen tulee? Vai loihditteko joka aamu jotain uutta?
 
P.S: Muistakaahan Biodellyn ale, josta löytyy mm. kyseiset Santen hiustuotteet. Uudistuneen kaupan 1-vuotissynttäreitä vietetään 4-8.2, jolloin kaikki normaalihintaiset tuotteet ovat -15% koodilla BIODELLY. Tuotteisiin pääset tutustumaan TÄSTÄ.





32 kommenttia:

  1. Täällä nimimerkki tukka aina ponnarilla. En keksi, en osaa ja tässä lirutukassa ei mikään näytä samalta kuin jossain mallissa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoilla ajatuksilla täälläkin menty pitkään. :/ Varsinkin talviaikaan, kun päässä on myssy tai vähintään huppu, kaikki kampaukset tuntuu niin toivottomilta!

      Poista
  2. Oi ihanaa, jään innolla odottamaan jatkoa! Mullakin on nimittäin menossa operaatio "parempi arkikampaus" ja kaikki inspiraatio on tarpeen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva että löytyy muitakin arkikampauksista kiinnostuneita! <3

      Poista
  3. Kivan näköinen kampaus ja kohtuullisen helposti. Minä leikkasin vuosi sitten tuon mittaiset hiukset lyhyiksi ja yritän nyt epätoivoisesti kasvatella niitä takaisin, naisen mieli kun on niin muuttuva :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu. :) Muistan, kun itsekin aikanaan leikkasin pitkät hiukset lyhyiksi -se kasvatusvaihe oli yhtä kidutusta. :D Kesällä oli hiukset vielä puoleen selkään, mutta kunto oli mennyt niin huonoksi, että päätin leikkauttaa puolipitkät. Ja taas kasvatellaan. :)

      Poista
  4. Täällä toinen joka ei vaan jaksa/viitsi ja aina laitan tukan nopeasti ponnarille. Monesti oon kyllä uhonnut että aion muuttaa tapaani mutta uhoamiseksi se on jäänyt :D Jospa näistä postauksista saisin mielenkiintoa taas hiusten laittoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hätäponnarit on vaan liian helppoja! :D Kiva, jos löytäisit näisstä postauksista inspiraatiota omiin hiukseen. Aion kokeilla useita eri tyylisiä kampauksia. :)

      Poista
  5. Ihana ja helppo kampaus. Minä voisin puhua hiuksista loputtomiin, mutta blogini nimikin sen varmaan kertoo. Eikä vähempää tämän päivän postauksenikaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, taidankin puolestani hakea sinun blogistasi inpiraatiota, huomasinkin, että hiusaihe ovat ajankohtainen siellä juuri nyt. :)

      Poista
  6. Täälläkin tukka aina ponnarilla!

    VastaaPoista
  7. Olen surkea hiusten laittaja, auki valtoimenaan tai ponnarilla, yleisimmin ponnareilla :) Mutta kiharoita joskus kaipaisin ja isoa nutturaa. Mutta kiharoiden saaminen hiuksiini on hirveä työ. Liukkaat, raskaat hiukset ja huonot taidot :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on hiuslaatu vähän sellainen, että lätsähtää helposti. Parhaiten olen onnistunut kiharoissa juuri noiden patukoiden avulla, sekä kiharruspuikolla. Siitä voisinkin kirjoittaa pian. :)

      Poista
  8. Täällä myös yksi ponnaritukka. Vaihtelu virkistäisi mutta pitäisi olla helppo ja nopea... :) Jään mielenkiinnolla seuraamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta, meinasinkin jo piilottaa itseltäni kaikki ponnarinauhat... :D Toivottavasti löydän postauksistani inspiraatiota, lisää on tulossa! :)

      Poista
  9. Hiukseni on nyt niin pitkät että ne on aina letillä tai nutturalla...pitäis keksiä vaikka joku kiva otsis tai ehkä ainakin leikata pituutta pois :) Hyvät hiustenlaitto ideat olis tarpeen täällä :) Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin sitä helposti laittaa hiukset niin saman kaavan mukaan. Välillä jokin uusi malli piristää ja innostaa taas panostamaan enemmän myös siihen laittamiseen. :) Kivaa viikon alkua! <3

      Poista
  10. Patukat kirjoitettu kauppalistaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva juttu! :) Nuo omat patukkani ovat pienintä kokoa, saatavillahan on myös muita. Ne pysyy varmemmin hiuksissa, kuin suuret ja niillä saa myös napakan kiharan. Niin, ja pystyy pitämään nukkuessa. :D

      Poista
  11. Todella nätit kiharat, sellaiset joissa viihtyisin joka päivä. Santea on, mutta ei hiustuotteita, joten kiitos vinkistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! <3 Tuo Santen muotovaahto on tällä hetkellä suosikkini. :) Lakka on hyvä työskentelylakkana, mutta liian märkä kiinnitykseen. Siihen tarkoitukseen pitäisikin löytää joku luonnonkosmetiikan hyvä tuote.

      Poista
  12. Täällä kanssa superlaiska hiustenlaittaja. :/ Mutta tää oli niin kiva vinkki ja kaunis lopputulos, että jospa itsekin kokeilisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Kokeile ihmeessä, lopputulos saakin olla huoleton, joten ei ole niin tarkkaa, onko kaikki kiharat niin justiinsa.:)

      Poista
  13. Itselläni on hiukset lähinnä aina auki, olen aika liimaletti ponnarin kanssa. Haluaisin tehdä kunnon föönipohjan tukalle, ettei olisi niin päätä myöten menevä, mutta aamut lapsen kanssa, pipokausi... Huoh. Kiharoita tykkään tehdä kiharruspuikolla, mutta ei siihen tavallisena aamuna riitä aika/lapsen kärsivällisyys, joten aika samoilla linjoilla mennään aina. Mukavaa uutta viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä pipokausi on kyllä hankala, mitä hiuksiin tulee! :/ Itsekin tein ennen monesti kiharat kiharruspuikolla ja mielelläni tekisin vieläkin. Mutta kiireaamut, utelias taapero ja kuuma kiharran ei ole kovin houkutteleva yhdistelmä. :D Kivaa viikon alkua sinullekin, Katja! <3

      Poista
  14. Sulla on niin kaunis tukka <3 Noi kiharat on tosi kivat ja varsinkin juuri toi viimeinen kampaus missä tukka on puoliksi kiinni.. Itse pidän usein juuri noin tai sitten ponnarilla tai nutturalla tai ihan vaan auki.. Joskus harvoin jaksan väsätä kampauksia, yleensä sekin menee vähän kausittain.. Pitäisi ehdottomasti panostaa enemmän tähän itsekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Susanna! <3 Välillä aina kyllästyttää ja tekisi mieli räväyttää jollain uudella sävyllä, mutta toisaalta on ihan kiva, ettei ole sitä värjäyskierrettä. :) Itsekin tykkään tuosta vaihtoehdosta, että hiukset on osittain kiinni. Samalla kiharat tulee esiin, mutta hiukset ei kuitenkaan tule kasvoille.

      Poista
  15. Minä olen myös niin laiska laittamaan hiuksia...Ponnari on niin hyvä kampaus ;)
    Noita patukoita voisi kokeilla yön ajaksi, kiharat tulisi vähän niinku itsestään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ponnarissa on hyvätkin puolensa. :) Patukat on todella kätevät, kun kiharat tosiaan tulevat aika vaivattomasti. Mukavaa viikon jatkoa! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!