perjantai 3. kesäkuuta 2016

Kasvojen hoitoa kotona: Gua ShaVihdoinkin pääsen esittelemään teille yhden uusimmista ja käytetyimmistä kauneudenhoitovälineistäni: Gua Sha. Vaikka Gua Sha ja kasvohieronta ovat ikivanhoja menetelmiä, tässä muodossa tutustuin kyseiseen hoitovälineeseen vasta joitain kuukausia sitten. Luin Gua Sha:sta ensimmäistä kertaa Elonaturan sivuilta, josta sitä myös onnekseni tarjottiin käyttööni.

Eräiden aiempien opintojen yhteydessä olin opiskellut pikkiriikkisen kasvohierontaa, sekä itsenäisesti tutustunut jonkin verran vyöhyketerapiaan ja akupunktiohoitoon. Olin huomannut, että kasvohieronnalla on elvyttävä ja rentouttava vaikutus.Suurella mielenkiinnolla lähdin kokeilemaan Gua Sha:a. Ohjeet saatuani tuntui todella paljolta toistaa kaikki kahdeksan kasvojenhierontaliikettä kolme kertaa. Mitä vielä: hieronta tuntuu niin rentouttavalta ja mukavalta, että toistoja tekee paljon enemmän ihan huomaamattaan!

Gua Sha on siis vanha, kiinalaisessa lääketieteessä käytetty menetelmä ja hierontakivi, jonka tarkoitus on:

 • aktivoida verenkiertoa
 • vilkastuttaa kuona-aineiden poistumista
 • poistaa epäpuhtauksia
 • supistaa ihohuokosia
 • tasoittaa ryppyjä ja juonteita, sekä ehkäistä niiden syntymistä
 • auttaa ihoa vastaanottamaan hoitotuotteita

Omiin ihonhoito (vai olisiko parempi sanoa hyvinvointi) -rutiineihini Gua Sha:n käyttö on istunut hyvin. Useampana iltana viikossa, kun olen puhdistanut meikin pois, rentouden hetkiseksi ja teen kasvohieronnan itselleni Gua Sha:lla. Joskus levitän iholle kasvoöljyä ennen hellävaraista hierontaa, jolloin kivi liikkuu paremmin. Joskus taas hieron ilman öljyä ja levitän kosteuttavat ja hoitavat tuotteet vasta sitten. Hieronnan jälkeen iho ottaakin niitä tehokkaasti vastaan.Erityisen hyvin hieron iltaisin otsan alueen akupisteitä, koska juuri tällä on rauhoittava ja rentouttava vaikutus (akupisteistä voit lukea lisää täältä.) Elonaturan Facebook-sivuilta löytyy myös hyvä ohjevideo Gua Sha :n käytöstä ja kasvohieronnasta. Yleensä en juurikaan kommentoi testaamieni tuotteiden hintoja, mutta mielestäni tämän tuotteen hinta (12€) on sen tuottavaan hyötyyn varsin kohtuullinen.

Gua Sha :lla voi hieroa myös lihaksia, jolloin se poistaa lihaskipuja, -jännityksiä ja avaa lihaskalvoja. Tämä testattu hartiajumeihin -hyvältä tuntui!

Aurinkoista ja rentouttavaa viikonloppua, onnea tänä viikonloppuna valmistuville ja iloa juhlaväelle!

Guasha saatu Elonaturasta.

12 kommenttia:

 1. Onpahan mielenkiintoinen, enkä ole kyllä aiemmin kuullutkaan. Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! On aina kiva kuulla, jos blogistani löytyy jotain uutta. <3

   Poista
 2. Kuulostaapa mielenkiintoiselta! Tätähän voisi itsekin kokeilla. Jotenkin kiva, kun tuo hierontakivi on vähän sydämen muotoinenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan! Itsestäni ainakin tuntuu, että kasvojen iho on jotenkin raikastunut Guashan säännöllisen käytön ansiosta. Tuo sydämen muoto sopii kyllä Guashaan hyvin! <3

   Poista
 3. Mielenkiintoinen ja hyvä postaus. Haluaisin kyllä ehdottomasti tuollaisen itsellenikin ja iloisesti yllätyin hinnasta, onneksi kyse ei siis ole mistään kymmenien eurojen jutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! <3 Hinta yllätti minutkin, etenkin kun Guasha on voi olla hyvinkin elinikinen sijoitus. :) Itse olen ihan hullaantunut siihen ja käytän lähes joka ilta!

   Poista
 4. Minulle täysin uusi juttu, mutta kuulostaa erittäin ihanalta :) Rentouttavaa viikonloppua Niina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lemmi! Ihana ja hyödyllinen se tosiaan on. <3 Tuntuu aina jotenkin kivalta, jos blogistani joku löytää uutta asiaa. :)

   Poista
 5. Mulla kätilö hieroi mun alaselkää Gua Shalla synnytyksessä ja siitä oli todella iso apu!
  En ollut sitä ennen kuullut koko Gua Shasta yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Guasha on kyllä todella monikäyttöinen! Ihmettelen, ettei se ole tunnetumpi ja käytetympi, kun nyt tämän postauksen tiimoilta olen saanut kuulla kuinka hyödyllinen se on ollut juuri mm. synnytyksissä. :) Kiva kun kommentoit! :)

   Poista
 6. Pakkohan tämä oli laittaa tilaukseen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihana kuulla! voin luvata, ettet tule pettymään. <3 Kasojen lisäksi olen viime aikoina hieronut jäykkiä ja hartioita ja niskaa: oikein tuntuu, miten jumitukset alkaa pehmenemään. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!