keskiviikko 17. elokuuta 2016

Omenahotelli Tampere + 3 vinkkiä lapsiperheelle

Yhteistyössä Omenahotellin kanssa
Viime viikonloppuna meillä oli käynti Tampereella ja tarvitsimme yösijaa yhdeksi yöksi. Jyväskylän ja Tampereen välin ajaa autolla ihan siedettävässä ajassa, mutta vähän keventääksemme reissua ja saadaksemme enemmän aikaa oleskelulle, jäimme yöksi Tampereen Omenahotelliin.
Lauantaina saavuimme Tampereen keskustaan melko myöhään illalla. Menomatkalla olimme hakeneet jo iltapalatarpeet ja pientä välipalaa lapselle. Omenahotelli sijaitsee Tampereella ihan ytimessä, Hämeenkadulla. Suhteellisen helposti löysimme lähistöltä parkkipaikan, joka lauantai-iltana sattui olemaan vieläpä maksuton.
Vierailumme oli ensimmäinen laatuaan Omenahotellissa, joten ehdin jo etukäteen aprikoida konseptin toimivuutta. Koska Omenahotelleissa ei paikanpäällä ole henkilökuntaa tai vastaanottotiskiä, sain huoneen numeron ja ovikoodin tekstiviestinä puhelimeen majoituspäivän aamuna. Mitään erillistä kirjautumista ei siis enää tarvinnut tehdä, joten tämä nopeutti huoneeseen pääsyä melkoisesti. Ovikoodi toimi moitteettomasti ja huone löytyi hotellista helposti. Huoneemme oli lisäksi niin monen oven takana, ja koodia tuli käyttää joka kerta ovista kulkiessa, että huoneessa sai tuntea olonsa todella turvatuksi.

Maitopurkki, iltapalatarvikkeet ja muu pikkusyötävä mahtuivat hyvin hotellihuoneen jääkaappiin. Mennessä keitimme huoneessa iltakahvit. Huoneen varusteluun kuului vedenkeittimen ja kahvin lisäksi myös mikro, joten yöpyessä onnistuu vaikka iltapuuron laitto.

Huoneemme oli neljän hengen huone, jossa parisängyn lisäksi oli kaksi lisävuodetta. Kaksivuotias mahtuu kuitenkin vielä hyvin vanhempien väliin nukkumaan, joten tällä kertaa lisävuoteita ei tarvinnut käyttää. Erityismaininta vielä sängystä, jossa oli äärettömän mukava nukkua.
Koska Omenahotellin konseptiin ei kuulu  mikään "ylimääräinen", mukaan lukien aamiainen, kipaisimme aamulla nauttimaan sen tien toiselle puolelle Café Siilinkariin. Aamiaistarpeet olisivat toki mahtuneet huoneen jääkaappiinkin, mutta me halusimme jo ihan mielenkiinnosta nauttia aamiaisen viereisessä kahvilassa ja katsella heräävää Tamperetta sunnuntaiaamuna.

Aamiaisen jälkeen pakkasimme tavaramme ja poistuimme huoneesta. Mitään erillistä checkoutia ei tarvinnut tehdä, joten tämäkin vaihe kävi nopeasti. Saatuamme matkatavarat autoon vierailimme muutamassa kohteessa, joista alla kolme parasta vinkkiä.

  1. Pikkukakkosen Puisto. Puisto on ihan kävelymatkan päässä Omenahotellista. Ainakin leikki-ikäiselle puistosta löytyy tekemistä ja aktiviteetteja moneksi tunniksi. Vaikka Pokemon-pelaajat olivat vallanneet melko suuren siivun puistosta, joukkoon mahtui vielä. Puistonvieressä on myös pikkuinen kioski, josta ostimme päiväkahvit ja mehun.
  2. Pikkukakkosen Puistosta siirryimme Tampereen Taidemuseon Muumilaaksoon, joka sekin on ihan kävelymatkan päässä ydinkeskustasta, Puutarhakadulla. Museo perustuu Tove Janssonin muumikirjoihin ja esillä on kuvituksia, historiaa, kolmiulotteisia kuvaelmia ja helmenä yksityiskohtainen, viisikerroksinen Muumitalo.
  3. Koskikeskuksessa, melko lähellä Omenahotellia sijaitsee uusi lastenvaatekirppis Into. Itsepalvelukirppikellä näytti olevan myynnissä vaatteiden lisäksi harrastusvälineitä, leluja ja äitiystarvikkeita. Itse poistuin kirppikseltä melko muhkean vaatekassillisen kanssa, jonka sain ihan kohtuulliseen hintaan. Kirppiksen yhteydessä on myös leikkipaikka sekä Into Shop, jossa on myynnissä uusia Muumi-, Herra Hakkarainen- ja Pikku Kakkonen- tuotteita.

Omenahotelli vastasi tarpeisiimme yhden yön matkallamme hyvin. Tällä kertaa tarvitsimme puhtaasti yöpaikkaa ja tukikohtaa lyhyen aikaa, joten pärjäsimme hyvin ilman leikkipaikkoja, hotellin yhteydessä olevaa ravintolaa tai muitakaan palveluita. Ja kaikki mitä tarvitsimme lyhyen reissun ajaksi, mahtui hyvin siistiin ja viihtyisään hotellihuoneeseen.

Sisältää mainoslinkkejä

2 kommenttia:

  1. Tota pikku kakkosen puistoa en ole tiennytkään :) siellä voisi pistäytyä, kun tampereelle reissaamme :)

    VastaaPoista
  2. Pikkukakkosen Puisto on tosi kiva paikka ja ainakin meidän tytär on viihtynyt siellä aina todella hyvin. :) Mukavia Tampereen reissuja teille, toivottavasti pääsette puistoilemaan! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!