tiistai 2. elokuuta 2016

Helpotusta lelujen säilytykseen

Lastenhuoneen sisustus ja etenkin sen ylläpito tuntuu olevan koko kodin haasteellisin sisustusosuus. Muu asunto pysyy jonkinlaisessa ruodussa Konmari-metodia vapaasti mukaillen. Mutta lapsen huone... Se se on jotain.
Lapsen huoneessa, kuten koko kodissa, on yhdistelty uutta ja vanhaa. Siitä tykkään ja niin se saa ollakin. Suurinta päänvaivaa ovat kuitenkin aiheuttaneet säilytysmenetelmät. Syvät laatikot upottavat kaiken pienemmän tavaran sisäänsä. Lelujen säilytys tulisi olla siinäkin mielessä yksinkertaista, että pienenkin lapsen olisi taitojen mukaan helppoa laittaa tavarat paikalleen.
Avoimen hyllyn sijaan kaipaan lapsen huoneeseen jonkinlaista ovellista lelukaappia. Suljettava lelukaappi rauhoittasi tilaa kummasti, kun kaikkia esineet eivät hyppää silmille. Sopivaa kalustetta tähän tarkoitukseen olen katsellut muun muassa netin osto- ja myyntipalstoilta. Toistaiseksi tuloksetta.
Helpotusta pehmolelujen säilytykseen tuli StoreMyStuff -säilytyskorin ansiosta, joka saatiin Minime.fi:stä. . Kankainen säilytyskori on tarpeeksi suuri, jotta sinne mahtuu monen monta pehmoista kaveria. Kahvojen ansiosta koria on helppo liikuttaa tarvittaessa vaikka huoneesta toiseen. Tarpeeksi tukevakin se on, joten reunat eivät valahda, vaikka leluja olisi siinä vähempikin. Lelut on helppo ottaa sieltä pois ja myös laittaa takaisin.
Kauniskuosinen säilytyskori sopii hyvin muuten vaaleanpunavoittoiseen tytön huoneen sävymaailmaan. Lelut voi kantaa korissa myös olohuoneeseen -kuosi sopii oikeastaan niin moneen väriin, eikä tällainen säilytyskori pistä silmään negatiivisessa sävyssä. Samaa säilytyskoria löytyy myös muissa sävyissä. Esimerkiksi mustavalkoisena.

Tästä siis edetään pienen askelin kohti toimivaa kokonaisuutta. Ja luotan, että se päivä koittaa vielä, kun voidaan tuntea huoneen olevan valmis. (Taustaa tästä lastenhuoneprojektista löytyy tästä postauksesta.)
Muistatteko, kun muutama päivä sitten kerroin viikonlopun telttayöpymisistämme? Trooppiset yöt taisivat sittenkin olla liikaa, koska nyt kärsitään kurkkukivusta. Olen kuitenkin päättänyt selättää alkavan kesäflunssan kuumien juomien ja sitruunan avulla. Nyt kun ei malttaisi sairastaa: mustikat ja sienet odottaa poimintaa, ja ikkunatkin pesua...;)2 kommenttia:

  1. Kiva säilytysratkaisu, ja lastenhuone aiheuttaa kyllä useimmiten päänvaivaa! :)

    VastaaPoista
  2. Tuossa on kyllä hyvä säilyttää leluja.
    Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!