torstai 9. elokuuta 2018

Jauheliha-kasvispötköt lapsille










Tänä kesänä ihana lämpöaalto on hellinyt, mutta kieltämättä luonut omatkin haasteensa eloomme. Tästä nyt esimerkkinä mainittakoon ruoka, kun hellan lämmityksen on halunnut pitää minimissä jo valmiiksi saunaa muistuttavassa keittiössä. Paljon me olemmekin harrastaneet puistoruokailua, helposti valmistuvia aterioita ja muita yksinkertaisia juttuja. Aika pienellä panostuksella ollaan menty.


Tytön mekko Maxomorra (saatu). Pojan asu Pomp de Lux. 





Viime viikolla erään iltapäivän jälkeen parkkeerasimme lasten kanssa sisälle, kun oli ensin tehty puistoreissu, tavattu ystäviä ja viety leikkieläimet asfalttiviidakkoon. Olinhan ihan varma, että nyt se ukonilma tulee. Samalla päätin hyödyntää nuo hetket ja valmistaa lapsille kasvis-jauhelihapötköjä Simppelin Sormiruokakeittiön Vauvan kanapötköt -ohjetta mukaillen. 



Jauheliha-kasvispötköt


400 g jauhelihaa
2 porkkanaa raastettuna
1 dl maissia
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl mantelijauhoja
1 rkl pähkinävoita
tilkka öljyä
ripaus paprikajauhetta


Sekoita aineet keskenään. Muotoile leivinpaperin päälle pellille pötkylöitä. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. 


Meillä nämä maistuivat parhaiten 1-vuotiaalle pikkuveljelle, joka söi hyvällä ruokahalulla. 1-vuotias pikkusisko pyöritteli ja tunnusteli tutkijamaiseen tapaansa. Isosisko puolestaan suhtautui pötköjen ulkonakaan ennakkoluuloisen varautuneesti 4-vuotiaan tapaan, mutta maisteli hänkin. Seuraavalla kerralla söivät jo hyvällä ruokahalulla ihan jokainen.

Niin ja se ukonilma -sitähän ei meille asti saapunut sinä päivänä. Seuraavana päivänä rytisikin sitten oikein kunnolla.






Eilen palailimme pieneltä Tampereen lomaltamme. Kunhan matkahässäkästä on toivottu, kerron meidän kokemuksiamme Särkänniemestä ja ensimmäisestä air bnb -lomastamme. 

1 kommentti:

  1. Kiva resepti! Vaikka meillä ei sormiruokailijoita enää huushollissa olekaan, niin uskoisin, että nuo maistuvat ihan meille vanhemmillekin. Varsinkin jos vähän ronskimmalla kädellä maustaa.

    Mielenkiinnolla odotan air bnb -kokemuksia! Me ei olla käytetty vielä kertaakaan ja tuntuisi turvallisimmalta aloittaa kokeilu ihan kotimaassa.

    Kivaa viikonloppua :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!