torstai 16. elokuuta 2018

Onnellisuusmattoni Sukhilta.





Yhteistyössä Sukhimatot








Jos sisustusideologiani pitäisi tiivistää muutamaan sanaan, olisi se kierrätetty, luonnonläheinen ja ekologinen. Kaunis, mutta sopivan rouhea. Luonnollinen, ja kuitenkin pikkaisen boheemi.


Sisustustyyliäni on oikeastaan hankala määrittää. Selkeää sellaista ei näet ole. Pyrin täyttämään kotimme asioilla ja huonekaluilla, joista pidän, jotka tuovat iloa meille ja jotka miellyttävät silmää. Sen kummempia miettimättä, onko kotimme tyylillisesti sopusoinnussa. Pidän yksityiskohdista ja muunneltavuudesta. Pari näyttävää mattoa onkin kelpo tapa sisustaa ja niiden paikkaa vaihtamalla saa kotiin rutkasti uutta ilmettä. Kunhan on käytännöllistä ja mukavaa.





Sukhi-matoilta yhteistyönä saamani matto on suorakulmion muotoinen Jai-matto. Matolla on mukava tassutella ja pienet pampulat hellivät jalkapohjia kuin hieronta. Intialainen villamatto on valmistettu suljetuista lenkeistä ja sen kerrotaan vaativan paljon taitoa. Väritykseltään matto on kaunis, maanläheinen ja seesteinen, mutta kokonaisuudessaan mukavan eläväinen. Todellista Intian kauneutta.  Kokonsa puolesta matto on kätevä. Meillä se onkin jo palvellut useamassa eri paikassa: sängynvierusmattona, olohuoneessa lelukaapin edessä ja myös kylpyhuoneen edustalla.


Nyt viimeisimpänä matto pääsi 4-vuotiaan huoneeseen, jossa kaikki lapsemme usein leikkivät. Matto sopii hyvin uuden kierrätyslöytöni, valkoisen lipaston eteen. Harmaa-valkoinen värimaailma tasapainottaa lapsen huvinkumpumaisen värikästä huonetta. Maton nystyrät tuntuvat hauskalta pienten varpaiden alla. Joka ilta mato reunalle asetellaan vaaleanpunaiset tossut tulevalle aamulle valmiiksi, josta ne sujautetaan pieniin jalkoihin.






Sukhi on nepaliksi yhtä kuin onnellinen. Mielessäni olenkin kutsunut meidän mattoamme onnellisuus-matoksi. Näiden mattojen tavoitteena tosiaan on tehdä onnelliseksi niin maton tekijät kuin omistajatkin. Jokainen matto tehdään puhtaana käsityönä tilauksesta, suoraan tekijältä uudelle omistajalle ilman turhia varastointeja.






Sukhi-mattojen tekijöille maksetaan asianmukainen palkka ja tarjotaan asialliset työolosuhteet, niin kuin kaikille lahjakkaille matontekijöille kuuluisi. Onnellisuus-mattoni muistuttaa myös siitä, että mattoni tekijää on kohdeltu reilulla tavalla. Matot jopa nimetään niiden työntekijöiden mukaan, jotka ovat olleet mukana kehittämässä mattomalleja. Millainenkohan persoona löytyy minun Jai-mattoni taustalta? :)

Tänäänkin meidän Onnellisuus-matolla leikkii melko tyytyväisen oloista väkeä. 

16 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta postauksesta, Niina! Sopii todella suloisesti pienen tytön huoneeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla! Ja kiitos, Kun sain tehdä yhteistyötä kanssanne. <3 Tämä matto tuo meille iloa vielä monen monta vuotta.

      Poista
    2. Kiitos Milla! Ja kiitos, Kun sain tehdä yhteistyötä kanssanne. <3 Tämä matto tuo meille iloa vielä monen monta vuotta.

      Poista
  2. Mä olenkin facessa seuraillut noita sukhi-mattoja jo pidemmän aikaa. Joskus kyllä vielä tilaan maton :) Kunhan ensin voitan lotossa ja saadaan talo remontoitua, että tiedän millaisen maton haluan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukhi-matoissa niin monta kivaa mallia! Huolella tehdyt matot ovat myös kestäviä, joten se on myös eräänlainen investointi. :) Tsemppiä remonttiin Elsa!

      Poista
    2. Sukhi-matoissa niin monta kivaa mallia! Huolella tehdyt matot ovat myös kestäviä, joten se on myös eräänlainen investointi. :) Tsemppiä remonttiin Elsa!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Viltsu Mari <3 Tässä todellakin on pieni palanen onnellisuutta. <3

      Poista
  4. Ihastuttava matto, tuollainen voisi olla mainio meillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukhi mattoja löytyy useita eri malleja tämän lisäksi. Suosittelen tutustumaan, jos mattojen hankinta on ajankohtaista. <3

      Poista
  5. Sukhi matot on äärimmäisen kauniita ja mikä parasta ne on tuotettu vastuullisesti.
    Laadukkaita sekä hyvin näköisiä tuotteita on ilo sijoittaa omaan kotiinsa.
    Ehkä jonain päivänä meilläkin kotona on oma Sukhi matto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, olen alkanut pohtimaan eettisetä ja ekologista näkökulmaa myös sisustamisen suhteen. Jotenkin sitä on levollisemmin mielin, kun tietää ja tuntee tuotteiden alkuperän. <3

      Poista
  6. Mä tykkään niin näistä matoista jalkojen alla. Ja iso plussa siitä, että ne on tuotettu vastuullisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä lapsetkin tykkää tepsutella tällä matolla, tuntuu oikeasti ihanalta jalkapohjissa. <3

      Poista
  7. Ihanan pehmosan oloinen matto. Kiitos ihanasta vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämpimät suositukset tästä matosta. Olemme tyytyväisiä. <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!