maanantai 20. elokuuta 2018

Kesän vakkaripaikka Särkänniemi


Yhteistyössä Särkänniemi









Jokin aika sitten yhtenä  tiistaiaamuna heräsimme Tampereen Air bnb kesäkodistamme, ehkä vähän perhosia vatsassa. Nopeat aamupalat, pakkaamiset ja siivous, auton lastaus ja kohti Särkänniemeä, jonka portille olimme sopineet treffit ystäväperheen kanssa. 

Särkänniemestä ja Tampereesta on muodostunut meidän kesälomareissujen vakiokohde. Etäisyys Jyväskylään on sopiva; ollaan mukavan lähellä, mutta tarpeeksi kaukana että tulee jo matkailun tunnetta. 

Särkänniemi on itselleni tuttu paikka jo lapsuudesta, sinne suuntautuivat monet kesälomareissut jo tuolloin. Nuorena ja aikuisena siellä kävin toisinaan kavereiden kanssa ja mieheni kera. 

Tämän vuoden reissu valikoitui ajankohtaan, jolloin koko perheemme oli lomalla niin töistä, kerhoista, päiväkodista kuin harrastuksista. Ja ihan onnenkauppaa oli sekin, että jokainen meistä viidestä oli suunniteltuna ajankohtana terveenä. Mukaan lukien ystäväperhe, joten sehän tekee jo yhdeksän!


Ihan ensiksi lähdimme kohti Koiramäkeä. Matkan varrella tietenkin ihailtiin kieputtimia ja kaikkea mahdollista. Etenkin pienille Särkässä ihmeteltävää riittää. :)







Koiramäki oli yhtä ihana kuin muistelinkin. Kaikki tutut ja lempeät hahmot, ihana pikkukaupunki ja eläimet. Leppoisa maatilamiljöö, joen ylitys lautalla ja jännittävä Drakkulan linna. Näistä saatiin puhetta pitkäksi aikaa ja monta kivaa muistoa talteen.







Kun Koiramäki oli perinpohjaisesti koluttu, siirryttiin huvipuiston puolelle. On hauska huomata, miten lasten kasvaessa se suurin innostuksen kohde vaihtuu. Tänä vuonna kaikista kovimmalle kulutukselle meidän perheen osalta pääsi Angry Birds Land monine laitteineen.  4-vuotiaalle tuolta löytyy jo runsaasti laitteita missä käydä. On jo vähän hurjempaakin vekotinta, mihin mennä. On Tattirallia, Pikkuhinaajaa ja Crazy Bussia, Seikkalurataa ja Red Baronia. Heikompipäistä aikuista olisi saattanut jo hirvittää. ;)







Välillä pidettiin ruokataukoja , hoitohuoneissa vaihdettiin pienempien vaippoja, ostettiin kahvit matkaan kojusta ja pidettiin hauskaa ihan koko päivä. Me äiditkin hurjasteltiin ja karattiin metritontuilta kiellettyyn laitteiseen, jossa kiljuttiin kitarisat kipeiksi. Pelottavaa, mutta niin hauskaa!

Meidän päivän viimeiset Särkänniemi-kohteet olivat Akvaario ja Planetaario. Säästettiin lempeimmät ja rauhoittavimmat jutut loppuun. Akvaariossa oli jos monenmoista vedenelävää, eikä vähäisempää sympaattiset pullukkamerihevoset. Miksi, oi miksi heitä on paiskattu moisella nimellä? :D Riemuntäytteinen päivä Särkänniemessä päättyi parinkymmenen minuutin mittaiseen elokuvaan planetaariossa, jossa pääsimme kurkistamaan aurinkokunnan galakseihin. Voin myöntää, että tuossa vaiheessa päivää istuminen ja jalkojen lepuutus teki jo terää.


Kiitos Särkänniemi. Kiitos Tampere. Kiitos kesä 2018.









1 kommentti:

  1. Voi, kuulostaa ihanalta päivältä. Itse en edes muista, että milloin viimeksi olisin Särkänniemessä käynyt. Ehkä joskus taas uskaltaudun, vaikka vaan syömään hattaraa :) Laitteisiin mua ei enää saa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!