keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Pirteä sitruunarisotto



Jos et pidä sitruunoista, et myöskään pidä tästä risotosta. Varoittelin jo jokunen päivä sitten, että näitä sitruunaisia reseptejä piisaa, joten tässä vielä yksi.

Alkuperäinen ohje on Pastanjauhantaa -blogista. Aika kivaa, että voi näin ruoan välityksellä tuoda pikkuruisen aurinkoista tunnelmaa elämään. Ulkonahan tuo keli on ihan... no, kaikkea muuta kuin keväinen. Tämä risotto sopii kuitenkin niin siihen oikeaan kevääseen, kuin sen odotteluunkin.






Sitruunarisotto

2 salottisipulia
60 g voita
1 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 litra kasvislientä
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Tuoretta timjamia
1 munankeltuainen
1 dl Parmesan raastetta

4 rkl kermaa
Suolaa
Mustapippuria
Valkopippuria

Pilko salottisipulit. Kuumenna suuressa kattilassa oliiviöljy ja puolet voista. Freesaa sipulia hetki ja lisää joukkoon riisi. Sekoittele hetken aikaa niin, että kaikki riisinjyvät ovat imeneet itseensä öljyä.

Kaada hiljalleen (noin kauhallinen kerrallaan) riisin ja sipulin sekaan kuumaa kasvislientä. Sekoita, anna imeytyä ja lisää näin niin kauan, kunnes riisi on imeytynyt pehmeäksi. Lisää sitruunankuoriraaste ja timjami. Siirrä kattila pois liedeltä.

Sekoita munankeltuainen, mausteet, kerma ja raastettu Parmesan pienessä kupissa. Lisää seos risottoon. Tämän jälkeen lisää sekoittaen joukkoon vielä loput voista.




Meillä tätä aurinkoista risottoa syötiin paistetun Halloumi-juuston ja tuoreiden basilikan lehtien kanssa. Annoksen pinnalle pirskottelin vielä lisää tuoretta sitruunaa. Kuten varmaan arvaattekin, maistui kaikille saman pöydän ääressä olleille.


Muita sitruunaisia ruokaohjeita löytyy täältä:



4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!