tiistai 10. helmikuuta 2015

Detox: Kohti puhtaampaa oloa


Ennen raskautumistani muutama vuosi sitten, minulla oli tapana pitää jonkinlainen detox-kuuri pari kertaa vuodessa. Vaikka keho puhdistaakin itse itseään, tuntuu että pieni kuona-aineiden kiihdytys ruokavalion ja elämän tapojen avulla on aina tehnyt hyvää. Olo kevenee, mieli raikastuu ja ihokin kirkastuu. Nyt vuosien tauon jälkeen tekee mieli taas edistää omaa terveyttä detox-kuurin avulla. Tavoitteena on kolmen viikon kuuri, joten jonkinlaista tulosta sillä luulisi jo saavuttavan.


 
Kyseessähän ei ole mikään laihdutuskuuri. Ainakaan omalla kohdallani. Detox-kuurinhan voi pitää monella eri tapaa. Ajatuksena on kuitenkin puhdistaa kehoa puhtaamman ja kasvispitoisen ravinnon avulla. Ennen kaikkea haluan saada ihoni parempaan kuntoon, ja tottahan toki kiinteämpi vartalokin on hyvin tervetullut.

Runsas veden ja yrttiteen juonti, sekä säännöllinen liikunta ovat olennainen osa detox-kuuria. Se mitä detoxissa karsitaan pois, tai ainakin minimiin, ovat alkoholi ja tupakka, liha, maitotaloustuotteet, sokeri, valkoiset jauhot ja kahvi.


Aamukahvistani en tule luopumaan, mutta tämä tuskin turmelee puhdistusoperaatiotani. Ilman sitä oma koneistoni ei yksinkertaisesti käynnisty. Ruokavalioni on kuitenkin aika hyvällä mallilla jo valmiiksi. Muutenkin yritän asennoitua kuuriin niin, että on paljon asioita, mistä saan nauttia, kuin se, että loihtisin itselleni pitkän listan täynnä kiellettyjä nautintoja. Kun ruokavaliossa on isot linjat kunnossa, detox-kuurikin onnistuu ilman tiukkoja, orjallisia, sääntöjä. Ja osuupahan kuurin ajalle yhdet syntymäpäivät, nimittäin omani. Tuolloin aion nauttia kakkupalan, ellen jopa kaksi. :)

 
Ainahan nämä kuurit eivät olleet menestys. Milloin olen ajoittanut ne väärään ajankohtaan ja milloin vetänyt liian tiukille ravinnon kanssa. Ja näiden epäonnistumisten seurauksena surkutellut dieettiä, joka katkesi kuin kanan lento. Näitä ei-niin-onnistuneita tarinoita olisi vaikka pieneksi kirjaksi asti.

Tällä kertaa kuuri on monen viikon harkinnan tulos. Olen perehtynyt lisää luonnolliseen puhdistuskuuriin ja etsinyt reseptejä. Ja ennen kaikkea asennoitunut siihen, mihin pian ryhdyn ja millä keinoin. Asiaa detoxista, reseptejä, hyvää oloa ja parempaa mieltä luvassa siis seuraavat viikot. Jaksattehan lukea?  :)

6 kommenttia:

 1. kylläpä toi kiinnosta itseäni, odottaan aiheesta lisäö postauksia :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä kuullostaa :) Tätä voisi itsekin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tekee hyvää, jos vaan onnistuu ja malttaa noudattaa kaikkia juttuja. :)

   Poista
 3. Zemppiä matkaan, tiedät kyllä miksi ;) minunkin tarttisi hieman Detox kuuria koettaa. :)

  Aurinkoisia päiviä Niina. <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!