sunnuntai 22. helmikuuta 2015

C-vitamiinin tankkausta

Nyt kun detox-kuuri on saatu jälleen mallikkaasti käyntiin ja haluan itse välttyä pahimmalta flunssalta, on taas aika tankata C-vitamiinia.
 

C-vitamiinin kerrotaan parantavan vastustuskykyä, auttavan muiden vitamiinien imeytymisessä ja parantavan yleiskuntoa. Se auttaa väsymykseen ja edistää hermoston toimintaa.
Näiden juttujen lisäksi c-vitamiinilla on vielä yksin muukin positiivinen ominaisuus: se kirkastaa ihoa. Kokemuksesta tiedän, että tämän tankkauksen vaikutukset ihoon ovat positiiviset ja samalla saa lisää energiaa. :) Jo sitruunan tuoksu on niin kiva ja raikas, että se saa hyvälle tuulelle.

 
Nyt, kun noudatan detox-kuuria, ja osa ruoka-aineista on jäänyt hetkellisesti pois ja osan nauttimista vähennetty, on erityisen tärkeää huolehtia riittävästä vitamiinien saannista. Erityisen hyviä C-vitamiinin lähteitä ovat sitrushedelmät, mutta myös useimmat marjat ja vihannekset sisältävät C-vitamiinia.

 
Vitamiiipitoisten ruokien nauttimisen lisäksi olen ottanut tavaksi lisätä sitruunaa juomaveteen ja detox-teehen. Haalea sitruunavesi aamulla tyhjän vatsaan potkaisee kivasti ruoansulatuksen käyntiin. Sitruunavesi toimii myös hyvin maksaa puhdistavana aineena ja edistää sen toimintaa.
 
Sitruuna on myös yksi lempimausteistani. Käytän tuoretta sitruunaa kalan ja kanan maustamiseen, pataruokiin ja kastikkeisiin. Öljyn kanssa se toimii myös salaatinkastikkeena.

 
Kirjoittelin muuten postauksen Detoxista Millan Mammalaiffii-blogiin. Blogiin ja postaukseen pääsee klikkaamalla TÄSTÄ.  Käykääpäs kurkkaamassa. :)

 

13 kommenttia:

 1. Tämä inspiroi minua kyllä ehdottomasti käyttämään sitruunaa enemmän. Mulle on ollut ongelmia juoda tarpeeksi vettä päivässä, mutta tuo sitruunavesi näyttää jopa herkulliselta. Voiko niin vedestä edes sanoa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, on kyllä paljon mukavampi juoda sitruunalla maustettua vettä, kuin perus kraanavettä. :) Kurkku toimii myös kivana pienen maun antajana. Mukavaa iltaa Iina! :)

   Poista
 2. Vihreä ja keltainen on kyllä pirteä yhdistelmä. Tulee ihan energinen olo jo näitä kuvia katsellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen ja vihreä on niin kevään juttu! Näin sitä saa vähän "huijattua" itselleen lisää energiaa. :)

   Poista
 3. Olet reipas! Suklaata täällä vaan mutustelen ja haaveilen puhdistautumisesta. Sitruunavesi ja sitruuna teessä on muuten todella hyvää. <3

  Aurinkoa viikkoon Niina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Tällainen pieni puhdistus tekee välillä hyvää. Sen tuntee, ja jopa näkee. :) Tällä viikolla on yksi herkkupäivä, ja taidan tehdä sitruunapiirakan. <3 Ihanaa viikkoa!

   Poista
 4. Kokeilenkin tuota sitruunavettä josko siten tulisi itsellekin potkua veden juontiin, siinä kun olen niin himputin huono edelleen :( Ihanaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ainakin huomasin, että on ollut jotenkin helpompi juoda vettä, kun on makua (ja vitamiineja) mukana. :) Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 5. Täällä kans yks joka eilen juuri puristi sirtuunaa vedensekaan ja ajattelin puhdistaa vähän kehoa!!! Peukutan ehdottomasti :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, tämä todella toimii! Pieni puhdistus kevään kynnyksellä ei voi olla kuin hyvä juttu. :)

   Poista
 6. Täytyy kokeilla tuota!
  Valoisaa tiistaita sulle!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan. Tämän jälkeen normaali vesi vaan ei maistu enää miltään. :D Rauhallista illan jatkoa Micu! <3

   Poista
 7. Toi on hyvä konsti :) Onnea voitit Muumitalo-muki arvonnassani. Laittaisitko yhteystietosi sähköpostiini, kiitos :) satukoo79@gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!