lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulu tulee sittenkin (omena-mustaherukkaglögin ohje)


 
Eilen aamulla päätin, että joulumieli saa nyt saapua meidänkin kotiin keinolla millä hyvänsä. Uskon siihen, että omat ajatukset ja tunteet voi kanavoida toisin, jos vaan haluaa. Aiemmin jo kerroin, että tänä vuonna en saa joulusta otetta, vaikka jouluihminen olenkin.
 
Aamupäivällä kävimme kirjastosta lainaamassa jouluaiheisia kirjoja. Tyttärelle löytyi mukavavia teoksia lasten puolelta. Itse keskityin lainaamaan jouluruokiin ja -askarteluun liittyviä oppaita. Kun tämän jälkeen kävimme vielä ostamassa pari lahjaa, piparimuotteja ja katsomassa jouluikkunoita, alkoi jo tulla lämmin tunne lähestyvästä joulusta.
 
 
Alkuillasta leivoimme piparkakkuja ja valmistin glögiä. Taustalla soi ihana jouluradio (mikä mainio keksintö!). Suurin osa kaupan valmiista glögeistä on omaan makuuni liian imeliä, että tein oman sekoituksen omena- ja mustaherukkamehuista.
 
 
Omena-mustaherukka glögi (4 annosta)
 
3 dl omenamehua
3 dl mustaherukkamehua
kanelitanko
4 kokonaista neilikkaa
mantelilastuja
rusinoita (jotka minä unohdin ostaa... No, kuivatut karpalotkin käy tähän ihan hyvin ;))
 
Kuumenna mehut kattilassa kanelin ja neilikoiden kanssa. Hauduttele tovi ja tarjoa lämpimänä rusinoiden ja manteleiden kera. Lasten makuun tämä glögi saattaa olla liian voimakkaan makuinen ja meilläkin sitä laimennettiin vedellä.
 
Muiden jo nukkuessa askartelin maissijauhoseoksesta koristeita. Vaikka keskeneräistä työtä ei pitäisi esitellä, laitan kuvan jo näistä, kun tuli niin kivoja. Pienet perhoset ovat tulossa tytön huoneeseen ja saavat siipiinsä vielä vähän glitteriä. Kunhan on valmista, laitan lisää kuvia ohjeen kera.
 

 
Nyt meillä tuoksuu omenariisipuuro. Muutama paketti odottaa käärimistä kauniiseen paperiin. Joulu tulee.
 
 

10 kommenttia:

  1. Kauniita koristeita tulee sielläkin! Glögi on varmasti hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! Tällä hetkellä itse pidän kovasti tällaisista omenapohjaisista kuumista juomista. :)

      Poista
  2. Täytyykin kokeilla tätä glögiohjetta! Itse rakastan joulua, mutta tänä vuonna joulufiilis on ihan kadoksissa :( En ole kaivanut edes joulukoristeita vielä varastosta! En lähettänyt tänä vuonna kortteja ja päätin etten osta yhtäkään joululahjaa, sillä joulun kaupallisuus ahdistaa minua.. Jostakin se joulufiilis täytyisi kaivaa, varsinkin kun sisareni ovat tulossa meille viettämään joulua. Luotan siihen, että vielä se iskee, en jaksa stressata, kaikki omalla painollaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku kumma tässä joulussa on! Meillä on nyt laitettu koristeita esille muutama kerrallaan ja tehty jouluisia juttua, ja joulumielikin alkaa nostaa päätään. :) Olen samaa mieltä tuosta joulun kaupallisuudesta, ja rajansa kaikella. Pyrinkin valitsemaan ajatuksella tarpeellista tai itse tehtyä. Ja pakettien antaminen on niin kivaa, että en voisi luopua joululahjoista ihan kokonaan. <3 Mukavaa viikon alkua, joulu tulee omalla painollaan, ihan niin kuin sanoit. <3

      Poista
  3. Oi tuo glögiohje pääsee kokeiluun <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin maukas ohje, toivottavasti maistuu teilläkin. <3

      Poista
  4. Kiva glögiohje, meillä suosikkina on nyt Blossan alkoholiton glögi.

    VastaaPoista
  5. Kyllä se sieltä tulee! :) Lumi on tehnyt paljon fiilikseen, mutta siitäkin pitänee luopua loppuviikosta, byääh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulumieltä alkaa löytyä jo! Tulispa vaan vielä luntakin. <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!