torstai 10. joulukuuta 2015

Karun kaunista

 
Voin vaikka vannoa ihan oikeasti olevani jouluihminen, mutta tänä vuonna en saa joulusta kiinni. Aiempina vuosina olen puuhaillut näihin aikoihin tuulispään lailla ja askarrellut vinot pinot lahjoja. Tänä vuonna on toisin. Etsin ohjeita, suunnittelen, kirjoittelen tehtäviä ylös. Mutta käytännössä en saa joulun suhteen mitään aikaan.

Tietenkin keli vaikuttaa. Valkeitten nietosten sijaan ulkona on pitkittynyt, harmaa, syksy. Meillä on myös sairastettu, väsymystä ja jaksamattomuutta on ollut ilmassa, on pitänyt keskittyä muuhun. Mutta silti, onhan hyvän tähden tulossa JOULU!
 
 
Päätinkin tänään, että lapselle pitää tarjota joulumieltä kaikkine oheishöpötyksineen. Ehkä siitä saan oman joulumoodinikin käyntiin? Viikonloppuna askartelemme joulukoristeita, kuuntelemme iloisia joululauluja ja nautimme omenaglögiä.
 
 
Tänään olohuoneeseen ilmestyi kimppu oksia odottelemaan joulupalloja. Syksyllä myrsky-yön jälkeen teimme retken läheiseen metsikköön, josta keräsin mukaan puista irronneita oksia. Kaikki kivan näköiset oksat, kävyt ja kivet, ne kyllä kerään talteen. Aina voi tuunata jotain. Aluksi suunnittelin oksien maalaamista valkoisella spraymaalilla. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että luonnollisen näköinen on kuitenkin kivampi omaan silmääni. Jotenkin vaan luonnon materiaalit ja karun kauniit asiat viehättävät ja tuntuvat omilta elementeiltä.
 
 
Valkaistut kävyt (ohje löytyy tästä postauksesta) siirtyivät tilapäissijoitukseen pieneen Aalto-vaasiin. Kenties nekin päätyvät nauhoissa oksasommitelmaani.
 
 
Iltalenkillä kävimme lapsen kanssa kuitenkin vielä ostamassa pienen joulutähden. Taisi olla ensiaskel jouluun. Kelistä viis, huomisesta lähtien minäkin olen taas jouluihminen.
 
 

4 kommenttia:

 1. Nyt on jotain tosi kummaa "ilmassa", koska lähes kukaan meidän kaltainen jouluihminen ei ole saanut joulusta kiinni. Välillä tulee sellainen lämmin läikähdys, mutta ei sitä aitoa fiilistä. Tänään kävin kauneimmissa joululauluissa ja oli ihan ontto olo. Toki tilaisuus on aina ihana, mutta missä se joulun tunnelma lymyilee? Eikä se voi johtua säästäkään, koska muutama vuosi sitten oli ihan samanlaista ja silloin oli joulufiilistä. Toki sää vaikuttaa ja heti kun oli lunta, oli paljon jouluisempaa.

  Kaunis tuo oksa-asetelma! Mulla oli muutama vuosi sitten ohuista oksista tehty asetelma, maalasin oksat vaaleiksi ja ripustelin niihin pieniä violetteja palloja. Tänä vuonna on tuunaukset jääneet sattuneesta syystä vähemmälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan selkeästi aika monilla on joulun suhteen vaisumpi fiilis. Aiemmin lähes kaikkialla on näihin aikoihin ollut jo pitkään täysi tohina päällä. Mutta kyllä mekin saadaan vielä joku ote tästä joulusta, uskon niin. :)

   Kiitos, oksa asetelmasta tuli aika kiva! <3 Tuo maalaus ei olekaan hullumpi idea, ja itse asiassa lapsen huoneeseen suunnittelin valkoisia oksia ja vaaleanpunaisilla koristeilla. Mukavaa viikon alkua! :)

   Poista
 2. Vuosi vuodelta tämä ankea ilma ja mustuus ottaa veronsa. Yhä enemmän ja enemmän tarvitsen potkua persauksille joulun kanssa. Itselläni vaikuttaa varmasti tämä lumettomuus; lapsena oli aina valkoinen joulu ja se kuului siihen juttuun. Tykkään tuosta "karummasta" asetelmasta ja taas rupesi himoittamaan nuo valkaistut kävyt ;) Oikein mukavaa viikonloppua sinulle Niina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keli vaikuttaa aika paljon. :/ Ja muistelen myös, että minunkin lapsuudessa oli aina valkea joulu! Joulun alla ajeltiin potkukelkoilla tonttulakit päässä, ja se jos mikä toi joulumieltä. :)

   Nyt vaan käpyjä valkaisemaan, niin ehtii hyvin vielä kuivuakin jouluksi! Kivaa viikkoa Lemmi! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!