tiistai 12. tammikuuta 2016

Uusintana: Minuuttisämpylä

 

 

Tänään aamupäiväulkoilun jälkeen tuli ihan valtava himo saada tuoretta leipää. Onneksi mieleeni tupsahti minuuttisämpylän ohje, joka jo aiemmin on täällä blogissa julkaistu. Ihan loistava idea: kuivat raaka-aineet saa valita itse ja lopputulos voi olla vaikka millainen terveyspommi! Kaikki lukijat eivät tuota lähes vuoden takaista reseptiäni varmaankaan muista, joten laitan sen mielelläni teille uusintana. Tässä resepti, olkaa hyvät:
 

Minuuttisämpylä mikrossa

 
  • 1 dl kuivia aineita (itse käytin leseitä valmiista seoksesta, hampun- ja kurpitsansiemeniä sekä pähkinämurskaa)
  • ripaus suolaa
  • pieni loraus öljyä
  • halutessaa mausteita, kuten kuivattuja yrttejä
 
Valmistus on hyvin helppoa: kuivat aineet sekoitetaan pienessä kupissa, johon lisätään kananmuna ja öljy. Taikina laitetaan mikroon täydelle teholle minuutin ajaksi. Sämpylä on valmis. Heti tuoreeltaan sämpylä on muuten polttavan kuuma, joten kannattaa varoa näppejä sitä mikrosta ottaessa. Minun sämpyläni oli ehkä vähän liian laakeassa astiassa, joten en lähtenyt sitä enää puolittamaan. Todella maukkaalta se maistui näinkin.
 


 
Sämpylän päälle levitettä, lisukkeeksi salaattia, juomaksi vihreää teetä ja jälkiruoaksi pala tummaa luomusuklaata. Kotoinen välipalani oli tänään kuin pieni pala luksusta. <3
 
Ja hei, tänään oli lempeämpi talvisää kuin pitkään aikaan! Aamupäivällä tavattiin ystäviä, leikittiin, puistoiltiin ja käveltiin. Ihan kuin aurinkokin olisi pilkahtanut, ainakin siltä tuntui. :)
 

 

14 kommenttia:

  1. Ei ole totta, uskomatonta ja pakko kokeilla! Lumista tiistaita Niina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vaan kokeilemaan ihanaa välipalasämpylää! :) Kivaa viikonloppua! <3

      Poista
  2. Kiva kun muistutit tästä pikasämpylästä! Kokeilenpa tässä lähipäivinä :)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Hihii, kiitos Selina! Kaikki pikaleivonnaiset on minun mieleeni. :)

      Poista
  4. Tein juuri äsken tuolla ohjeella, mutta oli vähän lässähtäneen ja tiiviin oloinen, miten ohjeeseen saisi kuohkeutta? Maku oli kyllä tosi hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että sekin vaikuttaa, mitä ryynejä/jauhoja käyttää. Mutta kananmuna varmasti tekee tästä aikaan tiiviin, ja mietinkin, mitähän tapahtuisi, jos laittasi sekaan ripauksen jotain nostattavaa ainetta..? :)

      Poista
  5. Ohhoh! Nyt harmittaa kun luovuttiin mikrosta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin meinasin joskus luopua mikrosta, mutta taidan haudata ajatuksen jo pelkästään tämän sämpylän vuoksi. :D

      Poista
  6. Tuore leipä on niin ihanaa. Olen aina ollut ihan hirveä leivän syöjä mutta nyt kun koitan epätoivoissani saada hieman painoa pois niin olen nipistänyt leivän syönnin todella minimiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan olekin. <3 Minulla on leivän suhteen ihan sama juttu, ja nyt olen aivan vaalean leivän pauloissa... Se vaan on liian helppo välipala/ aterian korvike. :)

      Poista
  7. Tätä on kyllä kokeiltava! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!