torstai 12. toukokuuta 2016

75 erilaista lettikampausta


Jokin aika sitten aloittelin postaussarjaa helpoista arkikampauksista. Kaikki aloittamani postaussarjat tuntuvat katkeavan kuin kanan lento ja niin kävi nytkin. Tästä viisastuneena en aloita ainuttakaan uutta postaussarjaa, sen sijaan aloin hakemaan oppia ja ideoita lettikirjasta.


Kirjassa Letitellen on 75 erilaista lettikampausta. Teos sisältää selkeitä ohjeita kuvineen ja teksteineen, jotka soveltuvat ihan vasta-alkajista kokeneemmille letittäjille. Kampauksen vaikeusaste on merkattu yhdellä, kahdella tai kolmella kamman kuvalla. Kampauksia on perustekniikoista juhlakampauksiin.


Erilaisten lettien teko vaatii tietynlaista sorminäppäryyttä. Harjoittelemalla ja vaihe vaiheelta etenevien ohjeiden mukaan ns. perusletit saa kyllä helposti haltuun.
Kirjan ohjeiden mukaan olen nyt päässyt treenaamalla melko hyvin jyvälle siitä, kuinka tehdään esim. kaunis vesiputousletti tai hollantilainen letti -siihen saakka, kun letti pitäisi tehdä itselle! Mikä siinä onkaan niin vaikeaa: kaverin hiuksiin kampaukset onnistuu, omiin ei? Tyttärelle olen tehnyt muutamia koelettejä ja ilokseni osa ohjeista toimii jo 2-vuotiaan hentoiseen ja liukkaaseen hiukseen.


Kirjassa esitellään myös muutamia välineitä lettien tekoa ja kampauksia tukemaan. Kerrotaan myös, kuinka esimerkiksi saada koristenauhat pujoteltua kauniisti kampaukseen mukaan. Omat lukunsa ovat myös mm. liikuntaa kestäville leteille, romanttisille kampauksille ja sille kuinka isä letittää. Jokaiselle päivälle ja tilanteella löytyy varmasti oikeanlainen letti.


Norjalainen Bente-Helen Schein innostui leteistä omien tyttäriensä myötä. Muiden tuhansien tavoin seuraan hänen @flettemamma Instagram-tiliään, jonne ilmestyy aivan huikeita luomuksia. Letitellen -kirjaan hän on koonnut parhaat lettiohjeensa. Ehkä kohta saatte vinkkejä niihin helpompiin arkikampauksiin lettien muodossa. ;)


Kirja saatu Bazar-kustannukselta

8 kommenttia:

 1. Tuo kirja olisi kyllä todella unelma! Olen aina pitänyt leteistä todella paljon, mutta koskaan en ole ranskalaista lettiä tehnyt itselleni tai muille. Haluaisin kyllä oppia tekemään ja tuosta kirjasta olisi varmasti apua! Kiitos vinkistä, pitää hakea kokeiluun kirjastosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, ihailen taidokkaita lettikampauksia! Tuon kirjan selkeiden ohjeiden avulla olen jo edes pikkaisen letittäjänä kehittynyt. Innostuin niin, että aloitin jo hiustenkasvatusprojektinkin. :D

   Poista
 2. Oh, mun pitäisi ostaa jokin lettikirja! Esikoisen tukka alkaisi olla oikein mainio letitettäväksi ja aina välillä mulla käykin säkä, ja pääsen käsiksi pikkupäähän. Mun pitäisi kuitenkin nopeuttaa letityksiäni, jotta letitettävä ei ehtisi hermostua! Myös omat hiukset alkaa olla letityspitkät vuoden kasvattelun jälkeen ja olen kyllä tosi surkea tekemään itselle mitään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten hiukset ovat toisinaan haasteellisia: pitäisi malttaa olla paikoillaan! :D Uskon, että jos joku perustekniikka on hallussa, nopeutuu letityskin sen myötä. :)

   Poista
 3. Minä en osaa tehdä lettejä ollenkaan. Minulla on niin liukkaat hiukset, että hyvä jos tavallinen letti onnistuu. Monta kertaa olen miettinyt jonkun lettikirjan ostamista, mutta omiin hiuksiin lettien teon ajattelukin jo lannistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo liukkaus on muuten haaste monien hiusten kanssa. Itse olen ratkaissut ongelman käyttämällä suolasuihketta, helpottaa huomattavasti. :)

   Poista
 4. Voi mikä kirja, pitäisiköhän hankkia itsellekin..? Mulla on taas toisin päin, osaan tehdä itselleni paremmin kuin toisille :D Ranskalaiset, hollantilaiset ja kalanruodot sujuu suht näppärästi mutta olis kiva oppia uutta ja saada uusia ideoita, tykkään leteistä todella paljon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihana kirja, paljon uusia ideoita ja tekniikoita! Voi kun minäkin osaisin tehdä lettikampauksia itselleni, letit tosiaan ovat ihania. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!