maanantai 2. toukokuuta 2016

Lifestylebloggaajien kirjahaaste


Sain erityisen mielenkiintoisen kirjahaasteen Avelta Avec Ave -blogista. Kiitos Avelle haasteesta, on ollut mukava tehdä hieman erilainen postaus! Onhan aihe itselleni tärkeäkin. Itseasiassa innostuin kirjoittelemaan niin, että jouduin jo karsimaan tekstiä aika reippaasti pois..! Ja käykää ihmeessä tutustumassa Aven raikkaaseen lifestyleblogiin, uskon että viihdytte. <31. Kirja, jota luet juuri nyt.

Aila Meriluoto: Lauri Viita. Mielenkiintoinen tarina ja kohtalo. Tämä kirja onkin tuttu jo vuosien takaa, olen lukenut sen kerran tai pari. Hiljattain etsin itselleni luettavaa ja sopivan tuntuinen teos löytyi omasta hyllystä. Lisäksi luen päivittäin tyttären kanssa hänelle soveltuvia kirjoja: lyhyitä satuja ja kauniisti kuvitettuja lasten kirjoja.

Joka päivä myös vähittäin selailen keittokirjoja, lapsen kehitystä käsitteleviä teoksia tai harrastekirjallisuutta. Kuitenkaan en millään ehdi lukea niin paljon, kuin oikeasti haluaisin.
  
2. Kirja, josta pidit lapsena
 
Muistan, että luin ja selailin kirjoja paljon. Vietin paljon aikaa kirjastossa, luin ja lainasin. Nyt oman lapsen kanssa luetaan taas samoja kirjoja kuin minun lapsuudessani muiden, uudempien, kirjojen lisäksi. Odotan mielenkiinnolla, tuleeko omista lempikirjoistani myös hänen suosikkejaan! Yksi suosikkini oli Markuksen nenä. Lisäksi pidin Rasmus Nallesta, Koiramäen kirjoista (ne ihanat yksityiskohdat!), Pupu Tupunasta ja niin monesta muusta, voi kun vielä muistaisin kaikki!3. Kirja, joka jäi kesken

Periaatteenani on ollut lukea aloittamani kirja aina loppuun. Nyt olen tinkinyt tuosta periaatteestani, koska maailmassa kuitenkin on niin paljon mukaansatempaavia ja koskettavia kirjoja. Miksi siis lukea väkisin sellaista, mikä ei tunnu omalta?
 
Kesken ovat ainakin jääneet Lumen taju, Mennyt maailma ja 10 pientä neekeripoikaa.


4. Kirja, joka teki vaikutuksen

Näitäkin on useampi. Mutta mainittakon yhtenä, melko tuoreena, Kuin höyhen myrskytuulessa -kiinalaistytön tarina. myös Torey Haydenin kirjoista on koskettanut jokainen lukemani, koska niihin sisältyy niin surullisia kohtaloita ja tarinoita niiden takana. Tällaisten kirjojen jälkeen on suorastaan pakko lukea jotain kepeämpää kirjallisuutta, jottei vajoa mielessään liian synkkiin vesiin.
 
Oma lukunsa tähän kohtaan on KonMari, jonka ansiosta olen oppinut näkemään tiettyjä asioita elämässä eri perspektiivistä. Niin ja tietenkin viikkaamaan paitoja ja laittamaan sukat nätisti värijärjestykseen, haha! :D5. Kirja, johon palaat uudelleen

Vaikka aina pyrin lukemaan uutta, on kirjoja joihin palaan uudelleen, kuten jo edellä mainitut Lauri Viita ja Kiinalaistytön tarina. Mary Higgins Clarkin ja Liza Marklundin kirjoja luen mielelläni myös useamman kerran: kirjoitustyyli on hyvä ja mukaansatempaava. Sekä lisäksi satun pitämään jännityksestä!

On myös kirjoja, joiden merkitys muuttuu vuosien saatossa. Seuraavalla lukukerralla kirja onkin jotain ihan muuta, kuin muistin. Yksi esimerkki tästä sattui ihan viikko pari sitten. Olin pitkään suunnitellut lukevani teoksen Nancy taas parin vuoden jälkeen. Aloitin kirjan lukemisen, ja jo ensimmäisten lukujen jälkeen voin niin pahoin, että kirja ei palautunutkaan kirjahyllyyn vaan lähti kierrätykseen. Vaikka tarina on ollut surullinen aina, tuntui se nyt erilaiselta.


 
Löytyikö haasteesta teille tuttuja teoksia tai samankaltaisia ajatuksia?

Haastan mukaan seuraavat bloggaajat:
 
 

21 kommenttia:

 1. Kiitos, tätä oli kiva lukea ja samalla sai hyviä kirjavinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä postausta oli mukava tehdä, joten erityisen kiva kuulla, että pidit siitä! :)

   Poista
 2. Tämä vaikuttaakin kivalta haasteelta :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! :) Mielenkiintoisia kirjoja nostit esille! Mä odotan innolla, että saan kohta KonMarin käsiini ja tuosta pupu-unikirjasta olen kuullut paljon hyvää. Torey Haydenin kirjat muuten ovat todella hyviä, olen samaa mieltä! Niitä ei vain voi kauhean montaa tosiaan lukea putkeen, sillä sen verran rankkoja juttuja niissä usein nousee esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että postaus herättää ajatuksia. :) KonMari on aivan huipputeos. Vaikken joka metodia noudatakaan, löysin monta hyödyllistä ajatusta ja vinkkiä, josta on ollut apua ihan arkisissakin asioissa. Ja tuosta pupu-unikirjasta... Meillä se toimi. Kerran. Taidan kokeilla pienen tauon jälkeen uudelleen. :)

   Poista
 4. Oih miten hauska kirja haaste, just mietin että minä olen viimeisen puolen vuoden aikana lukenut vain koulukirjoja mutta jospa kesäksi saisikin itselleen jonkun kivan romaanin luettavaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin lomat on olleet oikein lukemisen kulta-aikaa. Ymmärrän hyvin, jos opintojen ohella ei lukemisesta oikein saa otetta. Niissä koulukirjoissa on jo hommaa kerrakseen. :)

   Poista
 5. Kirjat ovat vaan parasta ja rakastan ylipäänsä kirjastohuoneita. Tuo KonMari tarttisi varmaan hankkia, josko se auttaisi luopumaan roinasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjat on ihania. <3 Suosittelen KonMaria: Sen avulla on helpompi luopua tarpeettomista asioista ja on siitä hyötyä myös monilla muilla elämän osa-alueilla. :)

   Poista
 6. Kiitos ihana, pitääkin perehtyä tähän aivan ajan kanssa <3

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus, tällä hetkellä kun ei itse juuri lueskele...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Jotkin elämän vaiheet on sellaisia, että kirjoille ei tahdo löytyä aikaa, saatikka energiaa keskittyä niihin. :)

   Poista
 8. Ihana kurkistus kirjamaailmaasi :)
  Itse olen tehnyt löytöjä teinin kirjahyllystä ja päässyt sukeltamaan mielenkiintoisiin maailmoihin. Lukeminen avartaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! <3 Lukeminen tosiaan kannattaa aina. Itse teen yleensä parhaat löydöt kirjaston "tänään palautetut" -osastolta. Sieltä löytää sellaista, mitä ei osaisi muuten etsiä. :)

   Poista
 9. Ihana haaste. Kiitos. Mielelläni lähden kaivelemaan kirjakaappiani!

  VastaaPoista
 10. Kirjat <3 Kiitos tästä ihanasta haasteesta Niina! Ensi viikolla pitäisi olla töitä todella vähän niin silloin keskityn blogiin taas kunnolla :)

  VastaaPoista
 11. Ihana kun tartuit haasteeseen! Kiva saada uusia lukuvinkkejä! :)

  VastaaPoista
 12. Anteeksi ihana, että tämä haaste on kestänyt mulla totauttaa mutta nyt olen sitä kirjoittelemassa eli tänään se löytyy blogistani. Kiitos haasteesta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!