torstai 5. toukokuuta 2016

Helppoa ja hyvää: marinoitu kasvispasta
Rakastan kasvisruokia. Rakastan pastaruokia. Ei tarvita kummoista matematiikkaa, että voidaan päätellä meillä syötävän usein kasvispastaa. Huomaan kuitenkin pääasiassa käyttäväni samoja raaka-aineita, samoja mausteita, samaa kastikepohjaa, samaa pastatyyppiä.
Tänään sitten kaipasin vihdoin sitä vaihtelua. Google kouraan ja inspiraatiota etsimään. Kauaa ei tarvinnut etsiä, kun Soppa 365  -sivulta löytyi kasvispasta, josta kokkasin oman variaationi.Resepti perustuu paahdettuihin kasviksiin ja marinadiin. Voin kertoa, että maukasta tuli. Syödäänköhän meillä tätä nyt kyllästymiseen asti. ;)

Marinoitu kasvispasta

Tarvitset...
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
2 tomaattia
1/2 paprika
350 g perhospastaa
1 mozzarellapallo
paahdettuja auringonkukan siemeniä
mustapippuria myllystä
Marinadi
1/2 dl öljyä (tähän käytin itsetehtyä yrttiöljyä)
2 rkl soijakastiketta
2 rkl balsamicoa
Pilko kasvikset ja paahda uunissa, 200 asteessa, noin 15 minuuttia. Kypsennä pasta. Valmista marinadin sekoittamalla öljy, balsamico ja soijakastike suuressa kulhossa (Korostan sanaa SUURI, koska itse käytin ensin liian pientä).
Kun kasvikset ovat paahtuneet, kaada ne marinadiin. Valuta kypsä pasta ja sekoita marinadin ja kasvisten sekaan. Tarjoile revityn mozzarella, auringonkukan siementen ja mustapippurin kanssa.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!