sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa (arvonta!)



Oletko koskaan valmistanut kosmetiikkaa itse? Haluaisitko kokeilla? Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa tarjoaa kattavan tietopaketin kotikosmetiikan valmistuksesta, raaka-aineista ja menetelmistä.

Kirja on jaettu kahteen osaan. Alussa kerrotaan raaka-aineista, tarvikkeista, tekniikoista ja säilytyksestä. Toinen luku pitää sisällään ohjeita kasvoille, vartalolle ja hiuksille valmistettavista kotikosmetiikkatuotteista.

Ensimmäistä osaa lukiessa havahduin siihen, kuinka paljon päteviä raaka-aineita löytyy suoraan luonnosta tai puutarhasta melko helposti: ruusut, nokkoset, siankärsämö, yrtit, hiekka (esim. jalkojen ihon kuorimiseen) ovat lähes jokaisen saatavilla. Kirjasta löytyy myös hyödyllisiä vinkkejä siihen, kuinka hyödyntää luontaistuotekauppojen ja etnisten kauppojen valikoimaa. Erityisesti inspiroiduin eteerisiä öljyjä käsittelevästä osiosta ja tietenkin koko kirjasta: Luonnon- ja kotikosmetiikan maailma on ihmeellinen ja täynnä mahdollisuuksia!



Sen lisäksi, että Tee se itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa on kattava tietopaketti, on se äärimmäisen kauniisti kuvitettu. Viimeistään inspiroivat kuvat houkuttavat kokeilemaan ja hellimään itse tehdyllä kosmetiikalla sekä luonnollisilla raaka-aineilla.

Kirjan ohjeet etenevät selkeästi vaihe vaiheelta. Kirjan loppupuolelta löytyy mielenkiintoinen ja kosmetiikasta kiinnostuneille erittäin hyödyllinen osuus: ainesosaluettelo. Taulukko sisältää ainesosan, sen INCI-nimen ja tiedon siitä, mitä hyötyä raaka-aineesta on. Tämä luettelo helpottaa omaakin tutkimusmatkaani luonnonkosmetiikan maailmassa ja parantaa tuntemustani juuri minulle sopivista tuotteista.


Kirjan parissa on vierähtänyt monta teekupillista ja tovi jos toinenkin. Useat tämän tyyliset oppaat sisältävät tietyn määrän ohjeita ja pintariipaisun raaka-aineiden luonnehdinnasta. Tee itse laadukasta luonnonkosmetiikkaa on kattava, hyödyllinen, mielenkiintoinen ja kaunis kirja. Voisinkohan vielä kerran mainita, että se on kaunis. ;)  Kirjan ovat kirjoittaneet Juliette Goggin ja Abi Brighton, jotka ovat kumpikin kosmetiikka-alan asiantuntijoita.


Vaikka itselläni on jo jonkin verran kokemusta itse valmistetusta kosmetiikasta, aion jatkaa harrastusta kirjan ohjeiden pohjalta ja ensitöikseni tutusta kylpypomminen valmistukseen. Uskon, että niiden kanssa voi jalkakyvystäkin tulla vähän hauskempaa. :)




Yksi kirja lähtee myös jollekin teistä. Arvonta alkaa tänään ja arvonta-aikaa on 30.06.2016 asti. Kesä onkin luonnon raaka-aineiden puolesta oikeaa kulta-aikaa, joten kirjan ohjeita ehtii vielä hyvin hyödyntämään.

  • Yhden arvan saa kommentin ja sähköpostiosoitteen jättämällä. Uteliaana haluaisin myös tietää, oletko jo kokeillut kosmetiikan valmistusta itse ja kokemuksia siitä.

  • Toisen arvan saat olemalla Kuiskauksia-blogin seuraaja bloggerin, Instagrammin tai Facebookin kautta. Kerrothan myös tästä kommentoidessasi.

Onnea arvontaan! <3


Kirja saatu kustantajalta

83 kommenttia:

  1. Kookosöljystä ja sokerista olen tehnyt kuorinta-ainetta. Kahdella arvalla mukana ja fb:n kautta seurailen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin hyvä yhdistelmä, ja iho tulee ihanan pehmeäksi! Onnea arvontaan! :)

      Poista
  2. En ole valmistanut itse kosmetiikkaa. Olen kyllä lukenut joistakin blogeista, mutta jäänyt kokeilematta. Kirja tuntuu tosi kiinnostavalta.
    Seuraan blogiasi bloggerin kautta. Aurinkoista Juhannusta!
    klaara49@luukku.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja toimii hyvänä inspiraation ja tiedon lähteenä, jos kiinnostusta asiaan on. Myös monista blogeista löytyy paljon erityylisiä ohjeita. Onnea arvontaan ja kivaa juhannusta myös sinulle! :)

      Poista
  3. Kahdella arvalla mukana! Ihanaa että on ilmestynyt uusi kotikosmetiikan kirja. Minulla on ollut käytössä Karen Gilbertin kirja, joka on myös hyvä. Olen tehnyt itse kosmetiikkaa aika paljonkin.

    arjenilojaetsimassa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä tutustua myös tuohon Karen Gilbertin tuotantoon. :) Kiitos vinkistä ja onnea arvontaan!

      Poista
  4. Joitakin pieniä kokeiluja olen tehnyt, lähinnä kuorintavoiteita ja jalkakylpyjuttuja. Miniä on nyt innostunut kokeilemaan ja jos voitan, annan kirjan hänelle lahjaksi.
    Mukana yhdella arvalla. mummolta@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että löytyy muitakin kotikosmetiikasta innostuneita! Onnea arvontaan!

      Poista
  5. Olen jo pitkään halunnut testailla kosmetiikan valmistusta itse, mutta kokeilut on jäänyt vain muutamaan kasvonaamion tekoon. Ehdottomasti siis mukana arvonnassa yhdellä arvalla. :)

    saraana.makela@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvonaamioiden valmistamiseen löytyykin lähes aina raaka-aineet keittiön kaapeista. :) Onnea arvontaan!

      Poista
  6. Jonkin verran on tullut itse tehtyä esim. kuorintavoiteita. Suosikkini on käytetyt kahvinporot + oliiviöljy!

    Aivan ihana arvonta ja todella mielenkiintoinen kirja <3 Mukana kahdella arvalla! takeabreathblog(at)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, tuo kahvinporo-öljykuorinta on yksi minunkin suosikeistani! <3 Onnea arvontaan! Suosittelen kirjan lukemista joka tapauksessa: on niin kattava tietopaketti. :)

      Poista
  7. Olen kokeillut joskus tehdä kuorintoja hunajasta ja käsihoitoja kahvista.
    Olen mukana kahdella arvalla, olen siis lukijasi! :)

    heidihokkanen22@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuossa yllä mainitsinkin, että kahvikuorinta on kuuluu suosikkeihini! Onnea arvontaan Heidi! :)

      Poista
  8. Kuorintavoiteita olen tehnyt :) yhdellä mukana. kipa89@windowslive.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorintavoiteista onkin helppo aloittaa: niin moni raaka-aine sopii. :) Onnea arvontaan!

      Poista
  9. 2 arppa! Seuraan sua joka puolella <3
    Itse oon tehnyt kuorinta aineita ja hiusnaamioita. Tykkääny todella paljon, ja mielellään jatkaisin samalla linjalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sposti unohtui :D
      kauneus91@gmail.com

      Poista
    2. Ihana kun seuraat! <3 Kiva kuulla, että kokemuksesi kotikosmetiikasta ovat olleet positiivisia. Onnea arvontaan! :)

      Poista
  10. Pienestä asti oon tehnyt vaikka mitä hassuja kokeiluja, eikä iho ole mennyt pilalle ;D Mm. Oliiviöljy,kookosöljy, ruusuvesi, hunaja ja kaura on eksynyt joihinkin resepteihin :)

    undawii@windowslive.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa sinunkin kokeilusi ja raaka-aineet. :) Tuo ruusuvesi onkin minulta vielä täysin kokeilematta. Arpaonnea! :)

      Poista
  11. En ole vielä kokeillut, mutta olen kovasti asiaa pohtinut. Kuulostaa tosi kivalle puuhalle. Varmasti myös melkoisen koukuttavaa!! Seurailen sinua bloggerin, FB:n ja Instagramin kautta. Hyvää viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että olet kiinnostunut! Siitä se yleensä helppojen kokeilujen kautta lähtee ja vie mennessään. :) Onnea arvontaan ja ihanaa juhannusviikkoa Mira-Marie! :)

      Poista
  12. Kahdella arvalla mukaan ja kuorintaaineita olen tehnyt joskus itse. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Olen tehnyt kosteusvoiteita, kuorinta-aineita, naamioita yms. Olisi kiva nähdä löytyykö tästä kirjasta jotain ihan uutta kokeiltava. Mukaan kahdella arvalla.
    Kata
    katariina.jousmaki @ hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa! Tästä kirjasta löytyy rutkasti inspiraatiota ja tietoa. Onnra arvontaan! :)

      Poista
  14. Kahdella arvalla mukana, en ole koskaan kokeillut itse tehdä mitään, mutta olisipa kiva kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että olet kiinnostunut. Tässä harrastuksessa pääsee onneksi melko vaivattomasti alkuun. Onnea arvontaan! :)

      Poista
  15. 2 arpaa, fb:ssä seuraan. En ole kokeillut kotikosmetiikkaa, paitsi että sokerilla ja kahvinporoilla oon nassua kuorinut :)
    t. Nelliina
    nelliina at yahoo.com

    VastaaPoista
  16. Yksi arpa!En ole kokeillut luonnonkosmetiikkaa ainakaan ohjeilla+resepteillä. sannikas15@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Olen tehnyt kuorintavoidetta itse suolasta ja sokerista, muutakin olisi kiva kokeilla :-) kaikkionhetkentassa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa ja nuo ainesosat onkin yleensä aina kotona saatavilla. :) Onnea arvontaan!

      Poista
  18. 3 arvalla mukana :) En ole koskaan vielä tehnyt, mutta kovasti kyllä kiinnostaisi kokeilla senkin puolesta, kun opiskelen kosmetologiksi :)annukka14@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olen luonnonkosmetiikka- ja diy-harrastuksen myötä kiinnostunut kosmetologin ammatista. :) Onnea opintoihin ja arvontaan! :)

      Poista
  19. Hurahdin luonnonkosmetiikkaan noin 3 kk sitten, eikä paluuta kemikaalimaailmaan ole.. mikä ihana fiilis kun voi hoitaa, ravita ja rakastaa omaa ainoaa kehoaan myrkyttä! Sain myös poikaystäväni hurahtamaan myös, huomautti eilen, että minun pitäisi tehdä deodoranttia lisää - ollaan siis käytetty kumpikin minun valmistamaa kookospohjaista dödöä ja se on ihan huippuluokkaa! :) poikaystäväni jätti tämän hurahduksen seurauksena hilseshampoot ja muut saippuat, pesee nykyään hiuksensa kerran tai kaksi viikossa ruokasoodalla, muuten vedellä. Yli 10v hilse ongelma katosi! Suihkusaippuana käytämme lifestä ostettua luomusaippuaa, ajaa asiansa hienosti. Poikaystäväni on haaveillut oman saippuan valmistamisesta, muttei ole vielä uskaltanut.

    Itse teen aina ajoittain erilaisia kasvo/vartalo kuorintoja ja naamioita. Eilen pitkästä aikaa kahvi-kookosöljy-arganöljy kuorinta koko kropalle ja kasvoille -olen taas niiiiiin pehmeä. Ihoni on tykännyt luonnonkosmetiikasta ja entinen kuiva iho on kadonnut. Poikaystäväni on jopa kiinnittänyt huomiota siihen, miten paljon paremman voivan näköinen kasvojeni iho onkaan nyt!

    Tulipa vuodatus... olen vain niin innoissani tästä, blogiisi löysin kauan aikaa sitten ja ig:stakin sinut bongasin. Tämä luonnonkosmetiikka on minulle ja poikaystävälleni sydämen asia ja kirjasta saisi varmasti hyötyä ja iloa irti :) kahdella arvalla siis mukana!

    Terveisin, Riikka
    riikanpostilaatikko@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentistasi Riikka! Kiva kuulla, että teidän kokemuksenne ovat noinkin positiivisia. <3 Luonnonkosmetiikka vie kyllä mennessään ja on ihan huippua, kun tietää, mitä iholleen laittaa! Minunkin kuiva ihoni on tykännyt luonnon raaka-aineista ja usein pelkkä yksi öljy riittää hoitamaan.

      Deodorantti on tuottanut hieman päänvaivaa, koska tähän mennessä kokeilemani eivät ole oikein sopineet. Tämän sinun kommenttisi ansiosta voisinkin kokeilla tehdä sitä itse. :)

      Kiva, kun olet löytänyt blogiini! <3 Onnea arvontaan ja mukavaa juhannusviikkoa Riikka! :)

      Poista
  20. Oi miten ihanan oloinen kirja! Itse käytän teollisia kasvorasvoja ja shamppoita kun tuntuu ettei aika arkisin riitä. Erilaiset tehohoidot tulee tehtyä aina itse. Tuntuu, että nämä sopivat paremmin herkälle iholle ja lopputulos on parempi. Kasvoveden teen kurkusta, hiusnaamion oliiviöljystä ja kananmunasta ja kasvonaamion hunajasta ja jogurtista. Olisipa ihana saada tollainen kirja, niin löytäisi lisää uusia ohjeita.. ja ehkä tama luonnonkosmetiikka siirtyisi myös jokapäiväiseen kulutukseen <3

    osallistun yhdellä arvalla emmikv95@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten hyvältä kuulostavat nuo sinun tekemäsi tuotteet! Minullakin on herkkä iho ja luonnon raaka-aineiden käyttö on tehnyt vain hyvää. Onnea arvontaan Emmi! :)

      Poista
  21. Ainoastaan sokerointivahaa olen keitellyt, joten olisi kiva tutustua kirjaan. Mukana kahdella arvalla :)
    kivipuuteri(a)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sokerointi vaha kuulostaa mielenkiintoiselta ja olisi kiva kokeilla sitäkin joskus. :) Onnea arvontaan Maija!

      Poista
  22. Mukana yhdellä arvalla. Sulla on muuten todella kaunis blogi ja jatkankin tässä selailua, jos vaikka lukijaksi ryhtyisin! :)
    inkamonola@hotmail.com

    http://inka-allornothing.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Inka! <3 Kiva kun löysit blogiini ja toivottavasti tulet vielä uudelleen. :) Onnea arvontaan ja mukavaa päivää!

      Poista
  23. Hellou, olen aika uusi lukija blogissasi ja muutenkin luonnonkosmetiikkaan vasta tutustunut hiljalleen. Mutta niin, kotikosmetiikkaa olen sen verran itse touhunnut että kasvonaamiot ja -kuorinnat olen tehnyt keittiön tarpeista :) Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta !

    Mukana toivon mukaan kahdella arvalla, kun olen bloglovin:n kautta lukija ja anni_virtanen@outlook.com !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ilman muuta saat kaksi arpaa! :) Tuo bloglovin unohtuikin kirjata tuonne tekstiin. Tervetuloa blogini lukijaksi ja onnea arvontaan! :)

      Poista
  24. Yhdellä arvalla mukana. Huulirasvaa ja kuorinta-ainetta on tullut itse tehtyä. Tuo kirja kyllä houkuttaisi tekemään muutakin :)
    mari_leena (at )hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huulirasvaa en olekaan vielä valmistanut, mitä nyt käyttänyt öljyjä samaan tarkoitukseen. Tämän kirjan inspiroimana menee varmaan loppukesä kosmetiikkaa valmistaen. :D Onnea arvontaan! :)

      Poista
  25. Kuorinta-ainetta ja jalkakylpyjä olen tehnyt. Kerran kokeilin sokeroida sääret myös omalla "keitoksella", mutta ei se mennyt ihan niin kuin Strömsössä :D Muuten hyvä, mutta tahmaa oli kaikkialla ja säärikarvatkin lähti vain sieltä täältä. Tällaiselle oppaalle olisi käyttöä ja enemmän varmasti uskaltaisi kokeilla tehdä, kun olisi tarkat ohjeet. Kahdella arvalla mukaan, bloggerin kautta seurailen :) riiti81( at )gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, ihanan lohduttavaa kuulla, että muillakaan ei ole mennyt nämä kokeilut aina ihan putkeen. :D Itselläni on mm. pari hiushoitoa jämähtänyt hiuksiin niin, että niitä ollaan sitten pesty pois päivä tolkulla... Onneksi kokeilemalla oppii tässäkin lajissa. :) Onnea arvontaan ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  26. En ole vielä koskaan osannut kokeilla itse tehdä kosmetiikkaa, mutta kiinnostaisi kyllä kovasti. Kirja vaikuttaa kattavalta, joten siitähän varmasti saisi paljon oppia ja intoa. Kahdella arvalla mukana. hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että kiinnostusta löytyy! Kirjan avulla pääsee kyllä hyvin alkuun kosmetiikan valmistuksessa. Onnea arvontaan! :)

      Poista
  27. Oi mikä ihana kirja! Olisi erittäin mielenkiintoista tehdä itse kosmetiikkaa. Lapsena mummin opastuksessa tehtyä, mutta ne opit on jo ajat sitten unohtuneet.
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea arvontaan! Minäkin muistelin omia kokeiluja lapsuudesta. :) Ainakin puna-apilasta tehtiin jotain ja ruusun terälehdistä hajuvettä. Ehkä kirjan avulla tulisi lisää muistoja mieleen. <3

      Poista
  28. Vaikuttaa kiinnostavalta kirjalta! :) 2 arvalla mukaan, seuraan bloggerin kautta :)

    Ikinä en ole kosmetiikkaa tehnyt niin nyt olisi hyvä opetella ja kokeilla :)

    jonnarawr@hotmail.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja onnea arvontaan! :) Kotikosmetiikka on kiva ja hyödyllinen harrastus. :)

      Poista
  29. Mukaan kahdella arvalla (FB tykkäys).
    En ole vielä saanut aikaiseksi itse valmistaa :P
    sari.lamminpaa (a) gmail.com

    VastaaPoista
  30. Kahdella mukaan, bloggerissa seuraan. En ole valmistanut itse muuta kuin kerta kuorintavoide-annoksia :) katjape@gmail.com

    VastaaPoista
  31. Kahdella arvalla mukana ja vielä on luonnonkosmetiikan tekeminen kokeilematta.

    VastaaPoista
  32. Olen tehnyt keittiöstä löytyvistä aineksista (esim. jogurtti, hunaja, kahvinpurut...) erilaisia naamioita ja kuorintoja. Tuo kirja vaikuttaa tosi hyvälle, haluaisin kovasti oppia käyttämään hyväksi myös ulkoa löytyviä kasveja, niitä hyödynnän jo muutenkin ravintona ja teessä :) talviuninalle(at)gmail.com
    2 arpaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin oppimista etenkin kasvien käytöstä. Keittiökosmetiikkaa on kivaa ja melko helppoakin, joten tuo puoli toisi lisää haastetta. Onnea arvontaan! :)

      Poista
  33. Mä olen kosmetiikkakokkaillut vaikka mitä, mutta huonolla menestyksellä. Pysyvässä käytössä on vain merisuola ja ruususuola ihon kuorintaan. Tuo kirja olisi kyllä aivan ihana saada, koska se voisi innostaa taas kokeiluihin. Tuo on myös aivan loistava lahjaidea :)

    Kahdella arvalla mukana!

    nainentummissa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi suola on löytänyt kuitenkin paikkansa. :) Jalkojen kuorinnassa merisuola ja kookosöljy on suosikkiyhdistelmäni. <3 Onnea arvontaan ja kivaa juhannusviikkoa! Kirja muuten olisi loistava mökkituliainen..!

      Poista
  34. Kahdella arvalla mukana! Seurailen Bloggerin kautta.
    En ole koskaan kokeillut tehdä itse kosmetiikkaa. Tuo kirja kyllä innostaisi kokeilemaan, kun olisi hyvät ohjeet :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea arvontaan! Olen aivan varma, että kirja saisi sinutkin innostumaan kotikosmetiikasta. :)

      Poista
  35. anytime85@luukku.com Olen tehnyt erilaisia kuorintanaamioita(sokeri, suola, kookosöljy, oliiviöljy, kananmunankeltuainen, hunaja, kaurahiutale ym)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa nuo valmistamasi tuotteet. Kiitos kommentista ja onnea arvontaan! :)

      Poista
  36. Kahdella arvalla mukana! Juu, olen kyllä joitain voiteita valmistanut itse, ja tarkoitus olisi perehtyä aiheeseen hiukan paremmin.

    dzinni@europemail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on todella mielenkiintoinen aihe ja harrastus, etenkin kun mahdollisuuksia on niin paljon. :) Onnea arvontaan ja mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  37. En ole vielä kokeillut valmistusta itse, mutta olen kiinnostunut aiheesta ihan jo rahansäästönkin takia.

    Seurailen kaikilla kolmella kanavalla. =) Hyvää juhannusta!

    sannamaria77 at gmail.com

    VastaaPoista
  38. Mukana kahdella arvalla, seurailen sinua (ainakin) instagramissa. :) En ole hirveästi tehnyt itse, koska tykkään testata niin paljon kaupasta saatavaa valikoimaa. Mukavaa juhannusta! :)


    mulanbloggaa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on ihan totta, että jos esimerkiksi luonnonkosmetiikan valmisvalikoima ei olisi niin laaja ja kiehtova, tulisi tehtyä enemmän itse. :) Kivaa juhannusta Mulan ja onnea arvontaan! :)

      Poista
  39. En ole vielä tehnyt itse kosmetiikkaa, mutta kiinnostaisi kyllä kovasti. Hyvien reseptien myötä uskaltaisin taatusti kokeilla!
    T: Miukkis
    birgit82@suomi24.fi

    VastaaPoista
  40. Kahdella arvalla mukaan kivaan arvontaan! Ei ole lainkaan tuttua puuhaa minulle, vielä..

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea arvontaan! Voin luvata, että kirjan avulla kiinnostus itse tehtyä kosmetiikkaa kohtaan herää viimeistään. :)

      Poista
  41. Kahdella arvalla mukaan arvontaan, Bloggerin kautta lukijana. :)
    En ole kokeillut itse kosmetiikan valmistamista, vaikka monesti on kyllä ollut mielessä!

    mimyy93@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kannattaa kokeilla, koska monen tuotteen valmistus on paljon yksinkertaisempaan, kuin voisi kuvitellekaan. :) Onnea arvontaan Miia! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!