torstai 28. heinäkuuta 2016

Kesäpäivä ÄhtärissäViime viikolla päätimme hyödyntää keskiviikon aurinkoisen päivän (jota oli edelsi pitkäveteiset harmaat sadepäivät) ja tehdä jotain kivaa ulkosalla. Aamupalan jälkeen nimittäin starttasimme auton Jyväskylästä kohti Ähtäriä.


Ähtäri Zoo on paikka josta minulla on kesämuistoja jo omasta lapsuudesta. Miehen kanssa kävimme Ähtärin Eläinpuistossa usein vuodenajasta riippumatta jo ennen lasta. Samalla reissulla saatoimme piipahtaa Tuurin Kyläkaupassa.


Tänä vuonna lähdin matkaan erityisen innostunein mielin, koska Ähtäri Zoo on hiljattain uudistunut. Sen yhteyteen myös tullut Kotieläintila, joka oli vasta suunnitteilla/rakenteilla viime vierailumme aikaan reilu vuosi sitten.Kotieläinpiha olikin todella kiva paikka. Eläimiä sai ruokkia ja pääsi katsomaan läheltä. Navettaan pääsi tutustumaan sisälle asti, kuten myös talliin ja koulurakennukseen. Kotieläinpihalta löytyy myös sympaattinen kahvila, sepän paja, vanhan ajan tunnelmaa ja esineistöä. Postikorttinäyttely oli ainakin meidän aikuisten mielestä mielenkiintoinen, etenkin kun emme sellaista olleet osanneet yhtään odottaa.


Kotieläinpiha on ainakin useimmat paikalla olleet pienemmät lapset tykkäsivät kovasti. Ihan harmitti, että tytärtäkin joutui hoputtamaan jatkamaan matkaa, koska kuitenkin monen tunnin zoo-kierros oli vielä edessä. Jos asuisimme lähempänä, voisi vallan mainiosti vierailla välillä vaikka pelkästään kotieläinpihalla. Nyt kun ajomatkaa on tuonkin verran, otetaan kaikki ilo irti kerralla ja vieraillaan puiston kummassakin osassa.


Meillä odotettiin ihan selkeästi eniten karhujen näkemistä. Karhuthan majailevat reitin loppupäässä, joten matkalla niitä ehtii kysellä ja kaivata useampaan kertaan. ;) Onneksi muutkin eläimet kuitenkin osoittauvat kivoiksi ja mielenkiintoiksi, joten koko reissu ei mennyt pelkästään nallejen kaipailuun. Kelistä huolimatta eläimet olivat yllättävän virkeitä ja hyvin nähtävillä.
Jo reitin alkupäässä pysähdyimme kodalle grillaamaan ja syömään muita eväitä. Hieman myöhemmin nautimme kahvit, mehut ja jäätelöt kioskilla sekä pidimme asiankuuluvat wc- ja hengähdystauot. Päivä oli niin lämpimän paahteinen, että tuntui hyvältä päästä istumaan hetkeksi varjoisaan kohtaan.
Koko eläinpuistoreissulla meillä meni kuutisen tuntia ja tästäkin voi päätellä, että katseltavaa oli. Kotimatkalla pysähdyimme ostamaan vielä matkaeväät. Erikseen ei varmaan tarvitse mainita, että uni tuli illalla silmään nopeasti. Ihan varmasti käymme Ähtäri Zoossa viimeistään ensi kesänä, mutta sitä ennen olisi hauska tehdä retki sinne vaikka jo syksyllä, kun luontokin alkaa näyttää taas vähän erilaiselta.


2 kommenttia:

 1. Teillä on ollut kiva Ähtäri päivä!
  Kivoja kuvia.
  En ole koskaan ollut Ähtärissä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli todella kiva, ehkäpä yksi tämän kesän mieleenpainuvimmista. :) Tulevaisuudessa olisi kiva käydä myös muissa eläinpuistoissa. Suosittelen Ähtäriä sinullekin! Mukavaa viikkoa! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!