lauantai 16. heinäkuuta 2016

Yrttien ystävä
Kesällä tykkään kasvatella yrttejä parvekkeella, vaikka Plantuin ansiosta meillä on niitä muutenkin saatavilla ympäri vuoden. Kaupan yrttiruukut on kätevä laittaa multaan kasvamaan käytön jälkeen, ja esimerkiksi vihanneskrassi kasvaa siemenestä helposti ja nopeasti.
Yrttisatoa on tullut niin kiitettävästi, että välillä on saanut ihan miettiä, mihin kaikkeen sitä käyttäisi. Kokeilin, mitä kasvit tykkäisivät vähän varhaisemmasta latvomisesta, ja siitähän ne innostuivat. Etenkin basilikat ja minttu kasvavat tuuheampina kuin koskaan aikaisemmin. Viime aikoina meillä nautittu oikein yrttisiä salaatteja, yrttikastikkeita ja yrttipitoisia juomia. Yrttijuomista vihreän teen, sitruunan ja mintun yhdistelmä on tämän hetken suosikkini, ja se on maukasta niin kuumana kuin kylmänäkin.


Pidän kyllä melkein kaikista yrteistä ja kaikille löytyy käyttöä tutustumisen jälkeen. Uusiin makuihin tottuu myös nopeasti. Esimerkiksi korianterin maku tuntui aluksi vieraalta, mutta se kuitenkin toimi erinomaisesti mausteena mm. porkkanaruokiin ja näihin sämpylöihin.

Viherpeukalona en muuten ole kovin kummoinen. Olenkin miettinyt, josko lopettaisin koko huonekasvien kasvattelun. Puolikuolleet kasvit eivät miltään kantilta katsottuna ole ilo silmälle. Pitkään häätöuhan alla ollut kahvipensas tosin ryhdistäytyi mullan ja ruukun vaihdon jälkeen, ja sai vielä yhden mahdollisuuden. Oikeaoppinen hoitomenetelmä näköjään toimii paremmin kuin uhkailu, myös kasvien kohdalla.
Tänään vietimme iloisen päivän muun muassa Hiiulihei-konsertin merkeissä, josta tunnelmia tulee vielä tänne blogiinkin. Huomiselle toivon poutaa, koska toiveissa on retki mustikkametsään. :)5 kommenttia:

 1. Täytyykin kokeilla tuota vihreä tee, sitruuna ja minttu -yhdistelmää teenä. Kuulostaa mahtavalta! Mulla on sama, että huonekasveja en jaksa oikein hoitaa. Taidan olla hyötykasvi-ihminen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpottavaa kuulla, että löytyy myös kohtalotovereita! mikä siinä onkin, että yrtit lähestulkoon kukoistavat, mutta huonekasvien kanssa tyrin lähes aina. :D

   Poista
 2. Yrtit ovat ihania ja elävöittävät kaiken ruuan. Hei onnellisuushaasteeseen vastasin täällä. :)

  http://minakokeski-ikainen.blogspot.fi/2016/07/elaman-kauneus-ja-rajallisuus-ja-mista.html

  Ihania kesäpäiviä <3

  VastaaPoista
 3. Myös Yrtteilyjä -blogissa vastattu onnellisuushaasteeseen:
  https://yrtteily.wordpress.com/2016/07/17/onnea-on/

  Aurinkoa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!