sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Ihan eka telttayöOlen koko alkukesän miettinyt, kuinka sujuisi telttailu taaperon kanssa. Kunnes tällä viikolla päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja kokeilla.


Muististani löytyy muutama telttailukokemus lapsuudesta. Seuraavat telttailumuistot ovatkin sitten nuoruudesta, kun mieheni ja kavereiden kanssa kävimme festareilla. Ihan kerran tai pari olen tainnut myös yöpyä teltassa leirintäalueella. Joten kokemusta oikein luonnonhelmassa yöpymisestä ei minultakaan löydy.


Retkeily on kuitenkin niin kiva harrastus, että mielelläni tekisin sitä myös lapsiperheenä. Päiväretkiä me teemme paljon, mutta tulevaisuudessa toivottavasti myös pidempiä reissuja. On myös mukava tarjota lapselle uusia kokemuksia ja elämyksiä. Etenkin niitä, jotka eivät vaadi paljon rahaa tai ponnisteluja. Niitä, jotka itsestä voi tuntua jopa vähän tylsälle, mutta lapselle ovat suuri ja tärkeä juttu.
Telttailulle haluttiin kevyt ja helppo aloitus, koska tarkoitus oli ensimmäisellä kerralla kokeilla ja totutella. Siksipä teltta pystytettiin mummolan terassille. Tytär oli jo pelkästä ajatuksesta innoissaan ja teltan sisällä menoa sai jo vähän hillitäkin. Pomppiminen on vaan niin kivaa. ;)
Saimme onneksi mummon vahvistukseksi meidän telttajengiimme. Haltin telttaamme mahtui hyvin kaksi aikuista ja yksi kaksivuotias. Mitenköhän muistin niin hassusti, että teltassa olisi aina öisin kylmä. Nyt ei ollut, ei sitten missään vaiheessa. Trooppinen yö sai ihan konkreettisen merkityksen ja välillä raotettiin teltan ovea vähän enemmän.


Kuumuutta lukuun ottamatta yö meni hyvin. Vesipullojen mukaan ottaminen oli viisas juttu. Varuiksi otin mukaan myös kirjan, mutta niin skarppina en valveilla jaksanut olla, että olisin lukenut. Hienon kattovalaisimen telttaan sai tehtyä taskulampusta ja nylonsukasta.
Vaikka yö olikin vähän katkonainen, aamulla olo oli yllättävän virkeä. Normaalin sisätiloissa vietetyn yön jälkeen olisin varmasti ollut väsyneempi. Raitis ilma teki hyvää.

Viikonloppu meni muutenkin melko luontopainotteisesti: mustikkametsää, sienestystä ja vadelmien poimintaa.
Telttailu oli niin kiva, että lapsen toiveesta nukuttiin teltassa vielä toinenkin yö. Uusia seikkailuja on jo mietitty. Syksyn aikana ehkä jo ihan oikeasti luontoon. Taas yksi kokemus lisää omaan kesäpäiväkirjaan.

2 kommenttia:

  1. Meidän lapset nukkuneet mamman ja pappan luona maaseudulla teltassa, jotenkaan ei täällä kaupungin laitamilla tee mieli pystyttää telttaa yöksi... Mutta kivaa se telttailu on kuulemma ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maaseudulla telttailu onkin varmaan vähän erilaista ja taatusti rauhallista. :) Ihan hauskaa oli, ja tytär jo vaatii pian päästä telttaan yöksi uudelleen! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!