maanantai 22. elokuuta 2016

Helppoa ja herkullista: Omena-luumupaistos





Tätä reseptiä olen hyödyntänyt useasti tämän kesän aikana. Omena-luumupaistos on muunnelma useammasta eri reseptistä, joista noukin ne parhaat ideat.

Parasta tässä reseptissä on se, että sitä on helppo varioida oman maun mukaan: voi käyttää pelkästään omenaa, tai yhdistä sitä myös muuhun hedelmään, makeutta voi säädellä mielen mukaan ja raaka-aineiden kanssa ei muutenkaan ole niin nuukaa. Kunhan on edes sinne päin. ;)




Eilen tein tätä omena-luumuversiota, joka ei luumun kirpeyden vuoksi ihan makeimmasta päästä ole, mutta kuitenkin niin maukasta ja suussa sulavaa. Annoksen täydensi vaniljajäätelö, joka suli mukavasti vielä lämpimän paistoksen päälle.

Omena-luumupaistos

3 suurta omenaa
5 luumua
sokeria
kanelia
vaniljasokeria
vaahterasiirappia

1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
75 g voisulaa

Voitele piirakkavuoka hyvin voilla. Pilko pohjalle omenat ja luumut. Ripottele päälle oman maun mukaan sokeria, kanelia ja vaniljasokeria. Valuta päälle vielä vaahterasiirappia.

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää vielä kananmuna sekä voisula. Nostele lusikalla hedelmien päälle vuokaan. Paista uunissa alatasolla 175 asteessa 30 minuuttia.





Tiedättekö muuten tunteen, kun joku on tosi hyvä, muttei siltikään vielä valmis? Minulla on ollut tuo tunne lapsen huoneen kanssa jo hyvän tovin. Vaikka huone on hetki hetkeltä valmiimpi, se jokin juttu sieltä puuttuu. Nyt ollaan kuitenkin taas pikkaisen lähempänä tavoitetunnetta, kun lapsen huoneen lipasto ja vaatekaappi vaihtoivat paikkaa.





Vanha lakanakaappi toimii hyvin lelukaappina ja vaatteet säilyvät siistinä lipastossa pystyyn viikattuina (tämä konmari-menetelmä on pettämätön!). Viimeinen silaus valmiista puuttuu vielä, mutta tästä sisustusinnostuksestani johtunen saatte pian taas lukea lastenhuonepostausta.




6 kommenttia:

  1. Nam, paistokset on ihan omia lemppareita, joita jo mummi teki, kun olin pieni. Kauniit kuvat. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! <3 Paistokset ovat ihania, ja kuitenkin melko helppoja ja simppeleistä raaka-aineista saa aikaan todella maukkaita. :) Omena-kaurapaistoksen muistan myös minä lapsuudestani!

      Poista
  2. Mä olen ihastunut omena- ja mansikkayhdistelmään tänä kesänä! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, tuota yhdistelmää en olekaan pitkään aikaan käyttänyt! :)

      Poista
  3. Ooh, täytyy testata luumu ja omppu, kuulostaa niin hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä yhdistelmä on! Vanilja sopii myös kumpaisenkin kanssa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!