torstai 25. elokuuta 2016

Taivaallinen kantarellipasta



Jos haluat kokeilla kantarellikastikkeen reseptiä, joka hipoo täydellisyyttä, poimi se talteen tästä.




Vaikka rakastan metsässä samoilua, sienestystä ja marjastusta, kantarelleja olen löytänyt äärimmäisen harvoin. Hyvinä syksyinä meidän vakkarisienipaikat pullistelee suppilovahveroita, karvarouskuja ja mustia torvisieniä, mutta kantarelleja voin kertoa löytäneeni vain hitusen. Nyt kuitenkin onnisti ja komean keltaiset kantarellit päätyivät koriin.





Tämän reseptin keksin aikalailla omasta päästä, hyödyntäen jääkaapissa valmiina olleita raaka-aineita. Innovatiivisuus kannatti ja lopputulos on makuhermoja hivelevä.




Täyteläinen kantarellipasta

Spagettia

5 dl tuoreita kantarelleja
n. 15cm pätkä purjoa
voita
2,5 dl ruokakermaa
1/4 pakettia Creme Bonjour mustapippuri-tuorejuustoa
suolaa
tuoretta timjamia
Parmesan-raastetta

Laita spagetti kiehumaan. Laita pilkotut kantarellit kuumalle pannulle ja paista voissa. Lisää suolaa. Laita mukaan vielä pilkottu purjo. Hauduttele vähän aikaa, jonka jälkeen lisää kerma. Kun kastike on kiehahtanut lisää vielä mustapippuri-tuorejuusto ja tuoretta timjamia. Annoksen kruunaa raastettu Parmesan-juusto.




Maustetun tuorejuuston ja kaikkien muidenkin mausteiden kanssa kannattaa kantarellien kohdalla olla maltillinen, koska sienen oma maku on niin hentoinen, etten soisi liian mausteisuuden peittävän sitä.

Meidän alkuviikon metsäretkeltä löytyi ihan kivasti mustikkaa, pikkuisen suppilovahveroita ja kantarelleja. Suppiskausi taitaakin vasta olla kunnolla tulossa, joten sitä odotellessa. Niin, ja löydettiin myös viime viikolla tietämättämme kadotettu kenkä, 15 kilometrin päästä meidän kotoa! Kengän löytyminen oli ihan sattumaa, että kaikkea sitä... Hyvä näin. :)





Ruokapöydässä suosikkijälkiruoka-astiani toimii nyt kukka-asetelman astiana. Asetelma on omaa käden jälkeä ja Ikebana-kurssin satoa. Asetelmien tako on äärimmäisen mielenkiintoista, meditatiivista ja palkitsevaa. Suosittelen kokeilemaan, jos kädentaidot ja kasvit kiehtovat.




4 kommenttia:

  1. Tâta vois melkein uskaltaa koittaa :) Mä aina pelkään, että kerään just ne myrkkysienet, mutta noi sienet luulis tunnistavan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kantarellit kyllä tunnistaa. :) Itsellänikin olisi tavoitteena oppia tunnistamaan vielä enemmän sieniä, ainakin että tunnistaisi ne varmat myrkkysienet. :)

      Poista
  2. Namm, kuulostipa herkullisrltaw (ja myös näyttää)! Tätä täytyy kokeilla :)
    jasmintuomi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jasmin! Olisikin mukava päästä taas pian metsään ja toivottavasti uudelleen herkuttelemaan kyseisellä pastalla. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!