torstai 16. helmikuuta 2017

DIY: Virkattu matto
Se on sitten siinä. Kauan harkittu, mutta yllättävän nopeasti valmistunut trikookudemattoni. Aloitin maton virkkaamisen perjantai-iltana ja seuraavana tiistaina tein viimeiset päättelyt. Ei ollenkaan huono aikataulu.

Matto valmistui tällaiselle "perusvirkkaajallekin" sopivalla Juhannusruusu -mallilla. Helppo malli siis. Reunan tein vähän ohjetta mukaillen.

Trikookuteen ostin täältä Jyväskylästä PuuIlosta, johon edullista kudetta oli saapunut erä. Mattoon käytetyt kolme kerää maksoivat aika tarkalleen 20 euroa. Trikookude oli miellyttävää ja kevyttä virkata, toisin kuin tavallinen matonkude, josta sain melkoisen hartiajumin viime mattoa tehdessä.Hennon vaaleanpunainen matto löysi heti paikkansa olohuoneen keinutuolin alta, jonne se alun perin oli suunniteltukin. Mielessäni kuitenkin olen pyöritellyt ajatusta siirtää matto tyttären huoneeseen, jonne se värinsä puolesta sopii täydellisesti, ja virkata valkea matto keinutuolin pariksi. Tumma parkettilattia on jotenkin dominoiva ja kevään myötä olen alkanut haikailemaan raikkaampaa sisustusta. Keinutuolin maalaaminen on helpompi ja huokeampi investointi kuin parketin uusiminen, joten aloittaisinko siitä?6 kommenttia:

 1. Ihana matto :) Minäkin olen suunnitellut virkaavani sellaisen tähtimaton ;) Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tähtimattoja minäkin olen katsellut, mietin vaan onkohan malli kuinka vaikea tällaiselle aloittelijalle..? Toivottavasti pääsen ihailemaan sellaista pian sinun blogistasi. :) Mukavaa sunnuntaita! <3

   Poista
 2. Nuo virkatut matot on niin ihania. Naapuri virkkaa niitä ja mie käyn ihastelemassa miten joku osaa tehdäkin noin kauniita juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin pitkään näitä ihailin ja nyt olen tyytyväinen, kun sain vihdoin tehtyä tällaisen valmiiksi asti. Ja voi olla, että kohta on uusi matto koukulla. :D

   Poista
 3. Minäkin joskus aloitin virkkaamaan,mutta ei tullut lopussa valmista mattoa.Kaunis on tuo sinun matto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Itsekin aiemmin tein yhtä, joka ei koskaan tullut täysin valmiiksi. Syy oli kyllä tavallisen matonkuteen, joka oli raskasta virkata. Tällä trikoolla onnistui kyllä hyvin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!