torstai 16. marraskuuta 2017

Harmaiden päivien puuhia


Alkuviikolle olin suunnitellut muhkeaa Isäinpäiväpostausta kakkukuvineen iloisen tunnelman siivittämänä. Ensinnäkin se kakku. Valmistin suklaisen täytekakun, jonka maku oli erinomainen. Mutta se ulkonäkö. Se oli kaikkea muuta kuin erinomainen. Valahtanut kermapursotus, epäonnistunut värjäys ja loppupeleissä suutuspäissään päälle nakellut koristeet. Voitte vain kuvitella.

Aina ei voi voittaa, joten otetaan tämä opin kannalta. Panostusta ja aikaa pohjatyölle, suunnittelulle ja tuotetuntemukselle, niin ensi kerralla pärjätään paremmin. Eikös vaan.

Kivaa meillä silti oli. Isäinpäivän aamuna ensimmäinen lapsista heräsi klo 10, mikä on jo lahja sinänsä. Nimittäin täydet yöunet. Aamiainen oli maukas croisantteineen, sämpylöineen ja hedelmineen. Saatiin myös pappa kylään ja lahjottua. Leppoisa ja iloinen päivä.
Viime päivät ovat olleet melko harmaita tätä päivää lukuun ottamatta. Ulkonakin ollaan oltu, mutta touhuttu normaalia enemmän kotona. Askarreltu, pelailtu ja luettu. Keittiön pöytä on valloitettu milloin milläkin: palapeleillä, domino-pelillä, muistipelillä tai puuhakirjoilla. Tykkään itsekin touhuta mukana lapsen kanssa sen minkä pystyn. Pelata, tehdä yhdessä palapeliä ja ratkaista tehtäviä. Uusimpana peleistä meillä on Leikkien Smart Games  Punahilkka, joka on Ruotsissa valittu vuoden 2017 peliksi. Pelissä on eritasoisia haasteita, joissa tarkoitus on asetella sadusta tutut hahmot pelilaudalle ja rakentaa reitti isoäidin talon luo. Punahilkka-peliä voi pelata yksin, ja meillä 4-vuotias on jaksanut keskittyä pitkiäkin aikoja pelin äärellä ratkoen pulmia.

Peliä voi hyvin pelata myös kahdestaan, yhdessä ratkoen, jolloin samalla tulee treenailtua yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Suosittelen kaikkien aikuisten heittäytymään tilanteen tullen lasten peleihin ja leikkeihin! Itsekin olin kuvitellut olevani nokkelampi kuin lapseni, mutta tätä peliä pelatessa aika ajoin huomasin, että metsään meni. :D 

Punahilkka -pelin osat ovat mukavan tuntuisia kädessä ja sopivan muotoisia, jolloin lapsenkin on niitä helppo käsitellä. Pelin osien lisäksi pakkaus sisältää kirjan 48 eri haastella, ohjeet ja kivan kuvasatukirjan ilman tekstiä. Sekin kehittää hienosti mielikuvitusta ja kieltä, satu ilman valmista tekstiä. 


Mikä on teidän perheen tämän hetken suosikkipeli? 
Peli saatu blogin kautta.

11 kommenttia:

 1. Nämä harmaat päivät ovat kyllä haasteellisia, kun töihin lähtiessä ja kotiin tullessa on jo pimeää. Onneksi ovat nuo pelit! Muistan miten meillä lasten vielä asuessa kotona pelattiin paljon. Kun huutelin yläkerrasta, että pelataanko jotain lautapeliä, niin samassa unohtuivat lapsilta tietsikkapelit ja konsolit. Se yhdessä tekeminen oli kuitenkin mukavampaa. Ja sitä se oli vielä pitkälle teinivuosille saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, tuo pimeys on ihan jatkuvaa tällä hetkellä ja sen vuoksi tuntuu olevan vähän puhti pois. Lautapelit on ihania- <3 Oikein odotan, että kaikki lapset ovat sen ikäisiä, että pääsemme porukalla pelaamaan!

   Poista
 2. Se on sitä elämää ylä- ja alamäkineen. Tuollaisina päivinä otan hetken meditaatiota ja rauhoitan itseni. Sen jälkeen nauran koko epäonniselle päivälle. Lautapelejä en edes muista millon viimeksi pelasin. Ne ovat niin kivoja lasten kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän se on, elämää. <3 Ja päivän päätteeksi usein jopa naurattaa, kuinka asiat voivatkaan mennä päin mäntyä. :D

   Poista
 3. Se on sitä elämää ylä- ja alamäkineen. Tuollaisina päivinä otan hetken meditaatiota ja rauhoitan itseni. Sen jälkeen nauran koko epäonniselle päivälle. Lautapelejä en edes muista millon viimeksi pelasin. Ne ovat niin kivoja lasten kanssa.

  VastaaPoista
 4. Ei se näkö vaan se maku ❤️🎂
  Meilläkin tykätään pelailla ja lähes joka vuosi ostetaan jokin uusi peli. Lemppari pelejä on mm Yatzy ja Othello, unohtamatta tietenkään muuttuvaa labyrinttiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! <3 Yatzy on tosi hauska peli ja oi, tuo Muuttuva labyrintti! <3 Se löytyisi meiltäkin ja vuosien tauon jälkeen taidan kaivaa sen esiin. :)

   Poista
 5. Menenkin heti tutkimaan pelivinkkiä! Ollaan tahkottu muistipeliä ja dominoa sekä bingoa, kaipaan vaihtelua. :D Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän vaihtelun halusi Katja, meilläkin alkoi dominot ja erilaiset muistipelit käydä liiankin tutuiksi. :D

   Poista
 6. Lautapelit ovat parhautta sekä SuperMarion ohan eka Nintendo-peli.
  Parempia päiviä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, Super Mario Bros, ihan parasta! <3 Ihanaa viikkoa Satu!

   Poista

Kiitos kommentistasi!