perjantai 28. syyskuuta 2018

Gluteeniton, sokeriton ja vegaaninen tattarilettu-ohje + arvonta!

Yhteistyössä Ruokavaliot.fi









Viime postauksiin mahtuu resepti jos toinenkin, ja samalla linjalla jatketaan nytkin. Tämä postaus sisältää myös osallistusmisohjeen lahjakorttiarvontaan, joten jatkathan lukemista.

Tykkään laittaa ruokaa ja leipoa, ihan tosi tosi paljon! Ruokaa teen päivittäin ja kyllä meillä pyritään leipomaankin ainakin kerran viikossa jotain. Samalla lapset voivat osallistua ainakin jossain määrin puuhasteluun, tutustuvat ruokaan, sen valmistamiseen ja erilaisiin makuihin.

Viime viikolla olin luvannut lapsille eväsretkipäivän. Kuinka ollakaan, säätiedotukseen sen kummemmin perehtymättä, joten sadepäivähän siitä tuli. Meidän eväsretki ulkona muuttui siis lettukesteiksi sisällä. Joten taas yksi ihana syy kokeilla uutta reseptiä ja uusia tuotteita. ;) 


Nämä meidän lettumme ovatkin sokerittomia, gluteenittomia ja vegaanisia. Koostumus näissä letuissa on todella hyvä, kiinteä. Maku on puolestaan melko mieto, mutta jotenkin luulen, että näissä meidänkin juhlissa painopiste oli letun päällisillä: pähkinää, mangopureeta ja kookoslastuja. Ei kuulosta hullummalta, eihän? :) Ja nämä letut on myös lasten suosikki. Vaikka herkkupäiviä ja juhlia vietetään meillekin, toivon perusruokavaliontuotteiden olevan pääsääntöisesti vähäsokerista, puhdasta ja kotimaista.








Gluteenittomat ja sokerittomat tattariletut


2 dl tattarijauhoja
0,5 dl riisijauhoja
4 dl kookosmaitoa
ripaus suolaa
1 rkl kookosöljyä


Sekoita aineet hyvin keskenään ja anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Paista pannulla (kookos)öljyssä taikinasta pieniä lettuja. Lettuihin käytin Viljatuotteen tattari- ja täysjyväriisijauhoja, jotka on saatu Ruokavaliot.fi :stä. 







Yhteistyössä Ruokavaliot.fi kanssa pääsin kokeilemaan uusia tuotteita. Onko Ruokavaliot.fi -sivusto sinulle jo tuttu? Olin aluksi jopa hämmästynyt ja ilahtunut siitä, kuinka paljon valikoimista löytyi kotimaisia tuotteita ja luomutuotteita. Kotimaisten tuotteiden valikoima on hyvin laaja ja tutustuin useampaan ihan uuteen tuotemerkkiin. 

Näillä meidänkin kesteillä nautittiin herkullisia Lapin Marian luomumehuja ja smuuteja. Näissä juomissa on ihanat, aidot ja puhtaat maut. Jauhot ja leseet ovat niin ikään kotimaisia, ja muut tuotteet luomua. Tällaista tarjoilen omalle perheelle mielelläni.




Lisäilen pähkinöitä ja papuja melko monenlaiseen ruokaan, koska ne toimivat erinomaisena proteiinin lähteenä.  Kuvissakin näkyvistä mustapavuista on tarkoitus valmistaa tahnaa, joten reseptiä siitäkin luvassa.





Monet niin sanotut erikoistuotteet ovat yleistyneet nopeasti viime vuosien aikana. Itsekin olen päässyt valmistamaan jo useamman kerran niin gluteenitonta, maidotonta kuin sokeritontakin ruokalajia. Siinä missä jotain tuotetta joutui aina ostamaan erikseen erikoisliikkeestä saa nykyään helposti lähimarketista. Tai tekee niin kuin minä, ja tilaa suuremman satsin tuotteita kerralla verkkokaupasta. 

Ruokavaliot.fi löytyy näiden postauksessa esillä olevien tuotteiden lisäksi runsaasti paljon mielenkiintoista, kuten alkoholittomat viinit, siemeniä, erilaisia tahnoja ja voita, hedelmäsoseita, kahvia ja teetä, erilaisia naposteltavia. 



ARVONTA

Sain Ruokavaliot.fi:stä jotain mukavaa myös blogin lukijoille, nimittäin lahjakortin arvontaan! Lahjakortti on 25 euron arvoinen ja arvotaan Kuiskauksiablogin Instagram-tilillä. Osallistu siis TÄSTÄ. :)

Ruokavaliot.fi löytyy myös Instagramista täältä ja Facebookissa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!