maanantai 3. syyskuuta 2018

Syksyn ensimmäinen omena-kaurapaistos ja uutuuksia Maxomorralta







Mitäpä olisikaan syksy ilman ruskan värejä, hämärtyviä iltoja ja omenaruokia? Nyt mekin tehtiin se, syksyn eka omena-kaurapaistos. Tällä helpolla ja melko nopealla ohjeella. Omenan ja kauran lisäksi meidän versiossamme maistuu kaneli, vanilja,kookos ja kardemumma. 4-vuotias on jälleen innostunut kanssani ruonlaitosta. Samalla kun teemme ruokaa, saamme kivoja yhteisiä hetkiä puuhastelun ohella. 





Omenoita meillä syödään muutenkin melko paljon. Välipalana ja aamiaisella. Lisäillään paljon muihin ruokiin ja otetaan omenanlohkoja myös evääksi. 







Paistosta varten voitele vuoka. Tässä resepti:

Mausteinen omena-kaurapaistos


6 keskikokoista omenaa
3 dl kaurahiutaleita
100 g voita
1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 dl fariinisokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa



Pilko (ja halutessasi kuori ensin) omenat ja kuullosa voissa pannulla. Sulata voi lisää siihen kaikki loput raaka-aineet sekoittaen. Asettele omenanpalat vuoan pohjalle ja kaada päälle voiseos. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia. Tämän jälkeen paista vielä ylätasolla viisi minuuttia saadaksesi paistokselle rapean pinnan. Tarjoa haaleana. Vaniljakastike kruunaa tämän syksyisen jälkiruoan. <3






Kuvissa lapsillamme on päällä Maxomorralta saatuja vaatteita. Tiesittekö, että vaatteet ovat olleet GOTS-sertifioituja jo vuodesta 2001? Tämä sertifiointi takaa muun muassa sen, että vaatteisiin on käytetty ekologista puuvillaa ja koko tuotantoketju voidaan jäljittää. Tekstiileihin ei käytetty myrkyllisiä värejä tai haitallisia aineita. Ne myös valmistetaan oikeudenmukaisissa ja turvallisissa työolosuhteissa, säädettyjen työaikojen puitteissa. Voin turvallisin ja hyvin mielin pukea lapseni Maxomorran kauniisiin ja sertifioituihin lastenvaatteisiin. 


Kannattaa muuten olla silmä tarkkana Kuiskauksiablogin somekanavissa. Lupaan teille pian Maxomorra-aiheisen arvonnan. ;)




1 kommentti:

  1. Ihania kuvia söpöliinejä ja asuja. <3 Kauraomenapaistos on ihan oma lempijälkkäri, mutta hitsi vieköön, kun perheestä muut ei tykkää ja saan aina syödä yksin kaiken. ;)

    Ihanaa syksyn jatkoa <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!