tiistai 18. syyskuuta 2018

Vegaaninen "maksalaatikko"




Tykkään olla jyvällä siitä, millaisia ruokia milloinkin tehdään. Mikä on nyt pop, in ja mistä maailmalla sekä kotimaassa puhutaan. Eräässä kasvisruokakeskustelussa törmäsin vegaaniseen "maksalaatikkoon" ja se kuulosti aika hullulta. Niin hullulta, että pakko kokeilla.


Omat muistikuvat maksalaatikon nauttimisesta jäävät sinne lapsuuteen. Muistan tykänneeni maksalaatikosta (etenkin niistä rusinoista siinä), mutta kun tarkemmin alkoi valkenemaan mitä se maksa siinä oikein on, suurin palo ruokalajia kohtaan hiipui.




Nyt liekki on kuitenkin taas syttynyt, koska maksaton versio on niin hyvää! <3 Valmistuskin käy melko näppärästi ja raaka-aineiden määrä on kohtuullinen. Meillä vegaanisesta versiosta innostuivat todella myös 1-vuotiaat. Kerroinkin valmistavani tätä jo heti seuraavana viikonloppuna uudelleen. Kotiruokaa parhaimmillaan! Tämä resepti on lähtöisin täältä ja työstin sitä enemmän omien mieltymysteni mukaan.

Vegaaninen maksalaatikko


3 dl ohrasuurimoita
1 tuubi Tartex-tahnaa (yrtti)
1 prk kaurakermaa
2 dl rusinoita
2 dl paahdettua sipulia
3 dl soijarouhetta
0,5 dl siirappia
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl valkopippuria
ripaus suolaa


Keitä ohrasuurimot. Turvota rusinat kaatamalla niiden päälle vettä niin, että ne juuri peittyvät. Laita kuumalle pannulle paahdettu sipuli ja soijarouhe. Lisää vettä niin, että niistä tulee kostea massa. Kuumenna. Lisää mausteet.


Lisää joukkoon rusinat vedessä, Tartex-tahna, siirappi ja kaurakerma. Tarvittaessa lisää vettä, koska massa ei saa olla liian kuivaa. Lisää seos ja ohrasuurimot vuokaan. Sekoita. Laita pinnalle muutama nokare margariinia. Paista 45 minuuttia 175 asteessa. Hyvää ruokahalua! 



15 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! Itse inhoan maksalaatikkoa, mutta tällaista voisin kuvitella syöväni ihan ilolla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin itsekin epäileväinen, mutta tämä oikeasti on todella maukasta! Muistaakseni pidin myös oikean maksalaatikon mausta, mutta ajatus maksasta ei sytytä. :D

      Poista
  2. Täällä on ihan sama - lapsena pidin maksalaatikosta, kunnes ymmärsin sen olevan maksaa :D Nyt siitä on niin kauan, että en tiedä maistuisiko se enää edes vegaanisena, mutta tätä voisi kyllä testata :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiva kuulla, että on kohtalotovereita! :D Tätä kyllä kannattaa testata, on sen verran maukasta. <3

      Poista
  3. Oho, kylläpäsä näyttää oikealta maksalaatikolta. Mitä on tartex-tahna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkonäön puolesta menisi mullekin täydestä. :) Tartex-tahnaa on vegaanista tahnaa. Aiemmin olen käyttänyt sitä vain leivän päällä ja olikin ilo huomata, että se soveltuu myös ruoanlaittoon.

      Poista
  4. Nuorempana maksalaatikko oli mun herkkua, tosin ei enää! Mutta tämä silti kuulosti herkulliselta että otin reseptin talteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maksalaatikko oli myös minun herkkua, kunnes selvisi mitä on maksa. :D Toivottavasti testaat reseptiä ja myös pidät tästä. :)

      Poista
  5. Onneksi lähes tulkoon kaikesta saa vegaanisenkin version tehtyä, joka ajoittain jopa päihittää alkuperäisen :D

    VastaaPoista
  6. Perinteinen maksalaatikko ei oo koskaan ollut mun juttu, maksa ei vaan mene alas ajatuksena eikä makuna. Tämä versio kuulostaa jo paljon paremmalta :D

    VastaaPoista
  7. Maksalaatikko ja maksaruuat yleensä on ihan parhaita. 😊 Tätä voisin silti kokeilla! -Katta /Arki(paska)ruokaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maksaruoat oikeasti ovat hyviä! Itselläni onkin tavoitteena palata taas maksaruokien pariin, kunhan selätän tämän traumani. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!