tiistai 20. marraskuuta 2018

Superhelppo perunamunakas mikrossa sormiruokailijoille (resepti)



Tänään taas valmistin päivällisellä munakkaan meidän 1-vuotiaille. Koska munakas on meillä takuuvarma ruokalajia, joka uppoaa aina, ajattelin jakaa reseptin vinkkinä tänne blogiinkin.


Munakas on kerrassaan mainio ruokalaji, ravitseva ja terveellinen. Se menee ateriana, lisäkkeenä, täytteillä tai ilman, valmistuu pannulla, uunissa tai supernopeasti mikrossa. Ja siitä pitää varmaan kaiken ikäiset. Kananmunia onkin meidän jääkaapissa ja niitä myös käytetään paljon. 


Tänään oli päivä, kun päivällisellä syötiin edellispäivien tähteitä ja sitä, mitä löytyy. Tehtiin vähän tilaa jääkaappiin. Perheen pienempien lautasilta löytyi tätä munakasta sekä uunikasviksia. Tämän mikromunakkaan täyte valmistui edellispäivän keitetystä perunasta. Teen lasten munakkaasta yleensä melko "tiivistä", niin että siitä saa helposti leikattua viipaleita ja paloja sormiruokailijoille. 





Perunamunakas mikrossa

2 kananmunaa 
1 keitetty peruna muussattuna
1 rkl mantelijauhoja (myös vehnäjauho soveltuu hyvin)
1 rkl maitoa



Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään kupissa ja kaada mikron ja kuumentamisen kestävään astiaan. Kuumenna mikrossa 650 teholla 3 minuuttia. Ota mikrosta, anna jäähtyä ja pilko. 

Tästä annoksesta tulee jo ihan kivan kokoinen munakas lapselle, joka jaettiinkin kahden yksivuotiaan kesken. 






Tällä viikolla meillä syödäänkin niitä ruokia, mitä voi valmistaa jo olevista raaka-aineista. Välillä on ihan hyvä saada kuiva-ainekaappeja ja pakastinta tyhjemmäksi. Luvassa ainakin sienitagliatelle, katkarapurisotto ja juurespasta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!