maanantai 12. syyskuuta 2016

3. viikon kotiruokalista

Niin taas viikko mennä hujahti ja viikonloppuna vietin hetken tämän viikon ruokalistaa suunnitellessa. Valmiiseen listaan tuli vielä viime hetken muutos, koska eilen osuimme hyvin antoisille sieniapajille. Maanantain perinteinen keitto vaihtui kantarellitagliatelleen (ohje täällä) ja itse tehtyyn oliivifocacciaan. Mikä ihana yhdistelmä! Ja uunituore leipä tosiaan kruunaa aterian.
Kantarelleja, joiden suhteen tuurini on aina ollut kehno, tupsahteli eilisellä retkellä esiin mitä erikoisimmista paikoista. Eniten kuitenkin poimimme suppilovahveroita, joita nyt on täällä kotona kuivumassa vähän joka kulmalla. Vakavasti harkitsen sienikuivurin hankkimista..!
Tämä viikko on ruokailujen suhteen poikkeuksellinen, koska pääasiassa koko viikon meillä syö kotona yhden aikuisen sijaan kaksi. Tämä tietää joko laitettavan ruokamäärän suurentamista tai useampia kokkauskertoja.

Suunnittelin koko viikon ruoat kerralla, vaikka suunnitelmissa on tehdä pieni reissu viikonloppuna. Vaihtuukohan uunimunakas ja jauhelihapihvit & perunamuusi Ikean lihapulliin ja lohiannokseen? :)

Aiemmat ruokaviikko postaukset voi lukea täältä:

2 kommenttia:

  1. Kiitos näistä viikkovinkeistä, nämä tulevat todellakin tarpeeseen! Ihanalta kuullostaa tuo kantarellitagliatelle, voisitkohan laittaa siitä ohjetta?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anu, on todella kiva kuulla, että näistä postauksista saa ideoita! Ja myös ihanan lohduttavaa, että joku muukin painiskelee samojen ruoka "ongelmien" kanssa!

    Kantarellitagliatellen valmistin kantarelleista, tuoreista tomaattilohkoista, purjosta ja smetanasta. Seoksen sekoitin keitettyyn tagliatelleen. Mausteena käytin suolaa, mustapippuria ja timjamia.

    Voisinkin lisäillä tänne välillä myös reseptejä viikon varrelta. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!