perjantai 16. syyskuuta 2016

Syksyn ruokaa: Sienitagliatelle









Nyt kun ruokasuunnitelmia jaetaan blogissani joka viikko, olisi kenties aiheellista kirjoitella joskus niitä reseptejäkin?


Maanantaina kokkailin kantarellitagliatelleä. Tänään, kun piti valmistaa hyvää ruokaa tulipalokiireellä, päädyin samaan settiin, mutta nyt käytin suppilovahveroita. Anun kommentista innostuneena päätin jakaa tämän ihanan ohjeen teillekin.




Sienitagliatelle

Tagliatellepastaa

Muutama desi sieniä
15 cm pätkä purjoa
2 tuoretta tomaattia
1 prk ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
timjamia

Keitä tagliatelle ohjeen mukaan. Paista sienet kuumalla pannulla voissa. Lisää viipaloitu purjo ja hetken kuluttua pilkottu tomaatti. Lisää mausteet. Kuumenna. Lisää ranskankerma ja hauduttele, kunnes kastike on kuumaa. Tarjoa tagliatellen kanssa.




Rakastan tuoretta, myllystä jauhettua mustapippuria, jota aika usein eksyy kokatessani ruokaan kuin ruokaan. Tämän annoksen päälle ripottelen vielä merisuolaakin. Vaikka pyrin pitämään suolan käytön kohtuullisena, niin sieni- ja kalaruoat ovat niitä, jotka minun makuuni ovat ihan liian laimeita ilman riittävää suolaa.

Vaikka sienimaastot taas houkuttelevat viikonloppuna luokseen, on meillä luvassa jotain muuta. Pientä maisemanvaihdosta perheen kanssa. Lepoa. Jonkun muun valmistamaa aamiaista.

Iltalenkillä ilma oli kirpeä ja tuoksui syksy. Kotiin palatessa sytytin kynttilän ja vetäisin villasukat jalkaan. Mukavaa viikonloppua. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!